Anselien Rademaker en Sjerlon de Kuijer bemensen een van de One-Minute-Stops langs de route. Foto: Stapje Extra
Anselien Rademaker en Sjerlon de Kuijer bemensen een van de One-Minute-Stops langs de route. Foto: Stapje Extra Foto:

Wandelingen mét verrassingen met Stapje Extra

Algemeen 711 keer gelezen

Hoe blijf je met alle beperkende coronamaatregelen nog een beetje actief en fit? Drie bevriende gezinnen uit IJsselstein bedachten al wandelend de ‘One-Minute-Stop-wandelingen’. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid en de behoefte om lopen nóg leuker te maken, ontstond ‘Stapje Extra’. Lopen met een doel.

IJsselstein - We werken en recreëren vaker thuis en dat geeft wel eens druk op een gezin. Even naar buiten is dan een goede remedie. Maar wandelen zonder doel kan -zeker voor kinderen- ook best saai zijn. Anselien Rademaker en Sjerlon de Kuijer zijn twee van de initiatiefnemers van ‘Stapje Extra’. Anselien vertelt: “Door de coronaperiode zijn we samen veel gaan lopen.” Tijdens de wandelingen merken ze dat ze iets missen. “Alles is nu gesloten en het is fijn als je onderweg ergens even kunt pauzeren of iets kunt eten of drinken.” Al wandelend ontstaat het idee van de ‘One Minute Stops’. Ook de huisgenoten zijn enthousiast en gezamenlijk werken ze de plannen verder uit. “Het idee is, dat je er zelf op uittrekt en onderweg de stoppunten bezoekt.” Bij elk punt vind je een leuke verrassing. “Een mini-workshop, een drankje, een ‘breinbreker’, een Polaroidfoto.” Meedoen kan voor een klein bedrag. Een deel van de opbrengsten gaat naar een goed doel. Op dit moment is dat de Hersenstichting. Voor organisator Anselien heeft dit een persoonlijke reden. Haar moeder overleed vorig jaar aan een hersenbloeding. “Er is helaas nog veel geld nodig voor onderzoek op dit gebied.”

Supergezellig

In de toekomst zijn ook andere goede doelen denkbaar. “Afhankelijk van hoe alles zich ontwikkelt.” De eerste wandelingen hebben inmiddels plaatsgevonden en de deelnemers zijn enthousiast. Anselien en Sjerlon bemensen zelf één van de stops. “Supergezellig, maar ook intensief”, zegt Anselien. “We kunnen best nog wat handen gebruiken.” Mensen die het leuk vinden om mee te helpen bij de stops, kunnen zich aanmelden via de website. De vrouwen benadrukken hoe ze alle support van de vrijwilligers en sponsoren waarderen. “Geweldig blij mee!”

Meedoen kan voor een klein bedrag en reserveren is noodzakelijk om gebruik te maken van de ‘Stops’. Na inschrijving ontvang je een betaalbevestiging en op de dag van je wandeling volgt een e-mail met verdere informatie over de locaties. Er zijn op dit moment drie wandelmogelijkheden: dinsdagavond, donderdagavond en zondagmiddag. Een deel van de opbrengsten gaat naar een goed doel: de Hersenstichting. Kijk voor meer info op de website of Facebookpagina: www.stapje-extra.nl / www.facebook.com/stapjeextra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws gisteren
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20