Afbeelding

Energiebesparing

Algemeen 131 keer gelezen

Energietransitie is niet echt mijn specialiteit. Maar gelukkig wel van anderen, en achter de schermen wordt er ook binnen IJsselstein hard aan gewerkt. 

Deze week heb ik hier veel leuke nieuwtjes over langs zien komen vanuit het energieteam binnen KNIJ. Zo is er voor eigenaren van koopwoningen landelijk de subsidieregeling RRE (Regeling Reductie Energiegebruik), waarmee diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals de kortings- en cadeaubonactie. Ik zie een stevige korting op een warmtescan van je huis. De plaatjes daarvan vind ik altijd leuk om te zien; het is direct duidelijk waar de energielekken zitten.

Er gebeurt heel wat in de stad op energiegebied

Verder wordt korting gegeven op een isolatieadvies aan huis en op het waterzijdig inregelen van de cv-installatie. Het schijnt behoorlijk wat te besparen op de energierekening. Alles staat op KNIJ.nl. Ik weet niet of de nieuwste actie op het moment van verschijnen van deze column al naar buiten mag, maar er lijkt een serie gratis cadeaubonnen voor een bouwmarkt op stapel te staan voor meer energiebesparende maatregelen. Deze week kwam ook het nieuws dat de zonnepanelen op het dak van sporthal De Oever zijn gelegd; een Buurtstroomproject geïnitieerd door KNIJ-ers Henk en Henk. Een uitkomst én een voordeel voor mensen in huurwoningen en/of appartementen die geen eigen dak hebben zonnepanelen.
Zo gebeurt er ineens best heel wat op energiegebied in IJsselstein. En dat werd tijd, want we lopen cijfermatig nog steeds enorm achter op omliggende gemeenten qua energietransitie. En gelukkig is de bieb ook weer open, waar iedereen op zaterdagochtend welkom is voor gratis en onafhankelijk advies. Genoeg leuk nieuws dus om weer energie uit te halen…


Ivon Vrolijk
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


de duurzaamste column

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10