Op de trap boven Marco Blankenburgh en Coen den Braber. Onder Tilly Tollenaar en Huub van Doorn. Foto: Margreet Nagtegaal
Op de trap boven Marco Blankenburgh en Coen den Braber. Onder Tilly Tollenaar en Huub van Doorn. Foto: Margreet Nagtegaal Foto: Margreet Nagtegaal

Winkel Linquenda gaat er flink op vooruit

Algemeen 557 keer gelezen

Stichting Linquenda bestaat inmiddels 25 jaar; destijds opgericht door Riet van Bemmel vanwege de grote armoede in Roemenië. De hulpgoederen gaan nu vooral naar het platteland en de ver achtergestelde Romabevolking.

Oudewater - Sinds de kledingwinkel acht jaar geleden verhuisde naar het grote pand aan de Wilgenweg, is het bezoekersaantal enorm gestegen. Ook de toevoer van kleding en andere artikelen is op dit moment enorm. De winkel Kleding en Meer verwierf grote bekendheid in de hele regio. Ze verkopen naast kleding ook boeken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, servies en heel veel meer. In het begin waren er slechts twee vrijwilligers in de winkel. “Die deden alles. Opruimen van binnengekomen goederen, verkoop en zelfs schoonmaken.” Marco Blankenburgh, voorzitter van de stichting, vertelt dat het alsmaar drukker wordt. “In de nieuwe winkel hebben we straks vier vrijwilligers nodig.”
De nieuwe winkel ligt grotendeels op de begane grond. Het bestuur zocht al een poos naar een dergelijke locatie. De lange trap die bezoekers op de huidige locatie moesten beklimmen was echt een belemmering. De nieuwe winkel is daarentegen prima toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Een klein gedeelte op een verdieping is via een goede trap bereikbaar. “Van 250 m² gaan we naar 400 m². Het assortiment blijft hetzelfde, alleen nog wat meer dus.”
Bestuur en andere vrijwilligers bezoeken Roemenië regelmatig. Ze zijn blij dat er via nieuwe contacten weer nieuwe projecten van de grond zijn gekomen. “Rond Misca, bij de Hongaarse grens, is veel armoede. Het is alsof je teruggaat in de tijd. Het is schrijnend. Maar ook een project onder de zigeunerbevolking, de Roma, kwam op ons pad. We willen alleen de allerarmsten helpen, die hebben we wel gevonden!”
De opbrengst van de winkel is volledig voor transport en voedsel. Lees alle verhalen op de website van de stichting. Voor de nieuwe winkel worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht. Inleveren van nette, schone spullen kan nog steeds. Bel Marco: tel. 06-40887397.

De veelbezochte tweedehands kledingwinkel van Stichting Linquenda gaat verhuizen. Na acht jaar verlaten ze de lastig te bereiken bovenverdieping en verhuizen ze naar een groter pand op de begane grond onder de Kringloopwinkel van Ot en Sien aan de Kastanjeweg 12. In maart hopen ze open te gaan. Let op; de nieuwe openingstijden zijn dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00-15.00. De opbrengst is voor hulp aan een aantal nieuwe projecten in Roemenië. Nieuwe vrijwilligers voor de winkel zijn zeer welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23