<p>Ook de bewoners van de Kapellestraat doen mee.&nbsp; Met Danny Rietveld, Dennis van Jaarsveld, Monique Lekkerkerker, Nadieh Verheijen. Eigen foto.</p>

Ook de bewoners van de Kapellestraat doen mee.  Met Danny Rietveld, Dennis van Jaarsveld, Monique Lekkerkerker, Nadieh Verheijen. Eigen foto.

(Foto: PR)

Kerstvierdaagse vol lichtpuntjes door Oudewater

  •   keer gelezen

Maar liefst 28 straten doen mee aan de verkiezing mooiste Kerststraat van Oudewater. Een goede reden om geheel coronaproof een mooie kerstwandeling te maken.


Oudewater - Oudewater Vitaal heeft met deze actie bewegen op het oog, maar ook om wat licht te brengen in deze donkere tijd. Danny Muijs, van Oudewater Vitaal, vertelt dat ze echt wat vrolijkheid met de avondvierdaagse willen brengen. “We hopen ook dat mensen samen met iemand uit de straat gaan wandelen. Zo leer je andere mensen kennen.” Natuurlijk moet alles coronaproof. Groepjes van uiterlijk twee en geen activiteiten of koek-en-zopie initiatieven. “Dat mag echt niet.” Bij de checkpoints staan mensen van de organisatie, voor vragen en begeleiding. De laatste avond krijgt de naam ‘Niemand-alleen-Avond’. Loop een route samen met iemand die behoefte heeft aan gezelschap. Er is ook een speciale brievenbus bij de Wulverhorst. Daarin kan iedereen anonieme wensen, tekeningen en groeten overbrengen aan bewoners van dit huis. De kerstgedachte is hier verwerkt in het evenement. Op de derde avond loopt de jury rond voor de verkiezing Mooiste Kerststraat van Oudewater. Ze bestaat uit burgemeester Danny de Vries, wethouder Walther Kok, Jeroen Kliver en kinderburgemeester Tijn Trijssenaar. Ook alle wandelaars kunnen hun stem uitbrengen. Onder de fanatieke wandelaars die vier avonden lopen en alle checkpoints hebben gehad, worden ook enkele extra vitale pakketten verloot. Voor de veiligheid wordt verzocht om met verlichting te lopen. Opgave is niet nodig, starten kan waar en wanneer men wil. De organisatie is nu al super tevreden over de respons en hoopt dat dit evenement jaarlijks terugkeert. Bewoners van de Kapellestraat; “We hadden het altijd al gezellig met elkaar, maar de actie ‘Verkiezing van mooiste Kerststraat van Oudewater’ geeft ons als buren een eindejaarsboost in dit stomme Coronajaar. Het geeft zo’n gezellige sfeer! Door de lichtjes maar ook omdat we er samen e de schouders onder hebben gezet. Je leert elkaar beter kennen. Een heel gaaf initiatief!’’

Oudewater Vitaal organiseert van 21 t/m 24 december de wandel kerstvierdaagse door de versierde straten. Elke dag van 18.30-21.00 zijn er drie routes van ongeveer een uur. De routes staan op op de site van Oudewater Vitaal, Facebook en Instagram. Onderweg zijn er checkpoints met een QR-code waarmee je een filmpje kunt bekijken. Avond drie wordt de Mooiste Kerststraat gekozen. Avond vier staat de kerstgedachte centraal: loop met iemand uit je straat de mooiste route.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten