Foto:

Verkoop kerstbomen Groenrijk Montfoort nu vanaf de parkeerplaats

  •   keer gelezen

Montfoort - Net als andere tuincentra heeft ook Groenrijk Montfoort het over een andere boeg moeten gooien. Kerstbomen worden verkocht vanaf de parkeerplaats en andere artikelen gaan op bestelling.


Lichtjes, kerstballen en kerststukjes. In tuincentrum GroenRijk Montfoort was de kerstsfeer al vroeg voelbaar dit jaar. Bij de kassa’s stonden rijen, maar sinds de lockdown is het binnen stil. Bezoekers mogen er niet meer in. Desondanks zitten tuincentra niet in zak en as. Ze bedenken andere mogelijkheden om hun producten aan de man te brengen, zoals verkoop online en buiten.

Bij tuincentrum GroenRijk in Montfoort verkochten ze woensdagmiddag al kerstbomen op de parkeerplaats. Eigenaar Stephan Segers baalde toen hij hoorde dat hij moest sluiten. ‘’De kosten lopen door, terwijl je geen omzet meer draait. Toch begrijp ik de keuze wel, want gezondheid is het belangrijkst. Maar voor ons is dit natuurlijk een flinke domper.’’

Toen hij las dat er buiten wel producten mochten worden verkocht, zagen vader Focke en zoon Stephan wel mogelijkheden om er toch wat van te maken.

Woensdagochtend moest er nog het een en ander worden geregeld, Focke en Stephan waren zeer vroeg aanwezig om alles te regelen om er toch iets van te maken. Een paar uur later kon de verkoop van buitenplanten en kerstbomen van start. Daarmee komt hij echter niet van zijn volledige assortiment af. Bloeiende kamerplanten zoals kerststerren kan hij bijvoorbeeld zo niet verkopen. “Wij hebben alle kerststerren weggegeven aan zorgcentra en kerken in deze omgeving, zij waren hier hartstikke blij mee. Het doet ons goed om in deze tijd toch mensen blij te maken, elkaar helpen is nu gewoon belangrijk’’, aldus Stephan Segers.

Veel mensen hebben de kerstspullen al in huis. ‘’De eerste kerstbomen verkochten we al voor Sinterklaas. We lopen zo’n veertien dagen voor op vorig jaar. Er is al veel verkocht. Mensen komen nu vaak nog voor de kleine accessoires, zoals kerststukjes. Wij hebben nu een parkeerplaatsverkoop zodat we onze klanten toch nog van dienst te kunnen zijn. Ook kan iedereen ons mailen om een bestelling te doen, die wij aan huis komen brengen.”

Ook Rob Verlinden, bekend van SBS6, heeft een filmpje gemaakt - te zien op de Facebook van GroenRijk Montfoort - om het moreel hoog te houden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten