<p>Alle kinderen hebben houdbare producten, zoals rijst, pasta, hagelslag, pindakaas en nog veel meer, ingezameld., maar ook lege statiegeldflessen voor een financi&euml;le bijdrage. (Ingezonden foto)</p>

Alle kinderen hebben houdbare producten, zoals rijst, pasta, hagelslag, pindakaas en nog veel meer, ingezameld., maar ook lege statiegeldflessen voor een financiële bijdrage. (Ingezonden foto)

(Foto: )

Kinderen Mariaschool steunen Tjonkie Food

  •   keer gelezen

Oudewater - Ieder jaar steunt de Mariaschool de dagen voor kerst een goed doel. Dit jaar heeft de school gekozen voor Tjonkie Food, de levensmiddelenweggeefgroep in Oudewater. 


Het doel van Tjonkie Food is het bestrijden van armoede en de verspilling van voedsel tegengaan. Dit doen zij door twee keer per week vanuit Tjonkie aan de Touwslag voedselpakketten uit te delen aan mensen die het echt nodig hebben en daadwerkelijk gebruiken. De kinderen hebben Tjonkie Food op twee verschillende manieren geholpen.
Alle kinderen hebben houdbare producten, zoals rijst, pasta, hagelslag, pindakaas en nog veel meer, ingezameld. Naast het inzamelen van deze producten hebben de kinderen ook lege statiegeldflessen ingezameld. Dit leverde maar liefst 331 flessen op, wat goed is voor een bedrag van 82,75 euro. Dit hele bedrag schenkt de Mariaschool ook aan Tjonkie Food, zodat zij daar zelf producten van kunnen kopen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten