Afbeelding

GGD Regio Utrecht richt vaccinatiepunt in bij Expo Houten

Algemeen 262 keer gelezen

Uiterlijk maandag 11 januari start GGD regio Utrecht met het vaccineren van zorgmedewerkers in Expo Houten. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Vanaf 4 januari ontvangt deze groep een uitnodiging van hun werkgever.

Een onderdeel van de voorbereidingen is het vinden en inrichten van de locaties voor de COVID-19 vaccinatie. Een locatie moet voldoen aan een aantal landelijke richtlijnen. Belangrijkste eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, uitgevoerd kan worden. Daarnaast is van belang dat de locatie ‘COVID-19-proof’ is. De locatie Expo Houten wordt alleen gebruikt voor vaccineren. Het is belangrijk om bezoekers van testlocaties en vaccinatielocaties gescheiden te houden. Daarnaast is de locatie goed te bereiken en heeft een centrale ligging.

Jaap Donker, Directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht a.i.: “Wij zijn blij dat we vanaf januari kunnen starten met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen.  Het is een belangrijke stap in de strijd tegen het virus en het beschermen van kwetsbare inwoners in de regio Utrecht. We zijn volop bezig met de voorbereidingen en werken 7 dagen per week door zodat we uiterlijk 11 januari klaarstaan om te vaccineren.”

In de landelijke vaccinatiestrategie staat wie er wanneer gevaccineerd wordt. Het ministerie van VWS bepaalt deze vaccinatiestrategie in Nederland. De GGD’en zorgen ervoor dat de zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen voor het vaccineren, een afspraak kunnen maken. Op de locatie vaccineert de GGD de zorgmedewerkers en registreert wie welk vaccin toegediend krijgt. Naast GGD regio Utrecht starten ook GGD-regio’s Hart voor Brabant en Rotterdam Rijnmond uiterlijk 11 januari met vaccineren. Vanaf 18 januari wordt er op 25 locaties in Nederland gevaccineerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20