<p>Jan Muller (bijna 82) en Riet Muller-Vermeer (80) uit Willeskop waren vorige week woensdag 60 jaar getrouwd wat ook wel een diamanten huwelijk wordt genoemd. Foto: Paul van den Dungen</p>

Jan Muller (bijna 82) en Riet Muller-Vermeer (80) uit Willeskop waren vorige week woensdag 60 jaar getrouwd wat ook wel een diamanten huwelijk wordt genoemd. Foto: Paul van den Dungen

(Foto: Paul van den Dungen)

Jan en Riet zijn na 60 jaar een diamanten paar

  •   keer gelezen

In de stromende regen zijn Jan en Riet Muller vorige week woensdag toegezongen door hun kinderen, kleinkinderen en buren, want 60 jaar is wel een aubade waard.


Montfoort/Willeskop - Jan Muller (bijna 82) is geboren in Leiden, verhuisde naar Zegveld en ging voor de liefde naar Willeskop. Riet Vermeer (80) is in Utrecht geboren. Het echtpaar trouwde in 1960 op het stadhuis van Montfoort, nu het Oude Stadhuis. Ook toen regende het, weet Riet zich nog te herinneren. Willeskop was in die tijd een zelfstandige gemeente met een eigen gemeenteraad.
Jan werkte 30 jaar als vrachtautochauffeur bij de firma De Rooij in Vleuten en was ook losarbeider van schepen. Riet was 15 jaar toen zij in de huishouding ging werken, omdat haar moeder al heel vroeg weduwe was geworden. Het echtpaar heeft vier kinderen, zeven kleinkinderen en een achterkleinkind. Naast schriftelijke felicitaties door de koning verraste burgemeester Petra van Hartskamp de bruid met telefonische felicitaties. Jan is nog steeds voorzitter van Het Wispelhuis, dat in 1988 werd gebouwd. Daarnaast onderhoudt Jan vijf tuinen. Bingo en kerstkaarten maken zijn de grootste hobby’s van Riet, die de 9-jarige toy-poedel Pukkie als hun kind beschouwt.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten