<p>Organisatoren van het Blijf Thuis Festival met v.l.n.r. Lou Hornman, Kevin van Engelen, Rick Vianen, Jochem Pallada. Foto: Paul van den Dungen</p>

Organisatoren van het Blijf Thuis Festival met v.l.n.r. Lou Hornman, Kevin van Engelen, Rick Vianen, Jochem Pallada. Foto: Paul van den Dungen

(Foto: )

Blijf Thuis Festival wordt groots online feest voor iedereen

  •   keer gelezen

Oud- en Nieuw van 2020 naar 2021. Nederland zit in een lockdown met tal van maatregelen en beperkingen. De horeca is gesloten en als klap op de vuurpijl ook nog een vuurwerkverbod. Voor Stichting Evenementen Montfoort (STEM) een uitdaging om een nieuw Blij Thuis Festival te organiseren.


Montfoort - De Stichting Evenementen Montfoort STEM organiseert dit online festival in samenwerking met de Provincie Utrecht en de gemeente Montfoort, maar ook de lokale ondernemers van Montfoort en Linschoten laten zich niet onbetuigd. Kevin van Engelen: “We gaan knallen als nooit tevoren. We hebben al meerdere uitzendingen gemaakt, maar deze gaat zeker de boeken in. Het wordt een programma voor jong en oud.” Ook Rick Vianen is er van overtuigd dat het weer een geweldige avond gaat worden. “Zeker op een avond als deze hebben de mensen behoefte aan ontspanning en vertier. En dat gaan we ze bieden.”
Dat wordt ook beaamd door de voorzitter van STEM, Jochem Pallada. “We willen een beleving creëren die op een andere manier in deze tijd niet mogelijk is. Daarnaast onderkennen wij dat het ook een sociaal belang heeft. Hou de mensen van straat. Hou je verder aan de regels. Best lastig maar goed te doen, want hoe eerder het coronavirus onder controle is, des te zonniger ziet de toekomst er voor 2021 uit.”
Lou Hornman vertelt dat het programma bestaat uit het optreden van een band, een quiz, spellen, er zijn prijzen te winnen en er is veel muziek. Interactieve deelname door de kijkers is zeker op bepaalde momenten ook mogelijk.”
De voorbereidingen zijn in volle gang. Er is voor een nieuwe locatie gekozen, ergens in het land, omdat de vorige locatie voor deze avond te klein bleek te zijn. Er zijn een groot aantal artiesten bereid gevonden om deze avond hun bijdrage te leveren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zanger Wilbert Pigmans, bekend van Slam FM, de Hottub Heroes (cover band), ook Afro Bros en niet te vergeten Housuh in de Pauzuh. Het programma zit vol verrassingen. “In ieder geval genoeg om de mensen nieuwsgierig te maken te gaan kijken”, zegt mede organisator Kevin van Engelen. De afgelopen tijd hebben we veel online overleg gevoerd, ook met de artiesten. We hebben flyers gemaakt en zijn nog dagelijks met de programmering bezig. Alles moet kloppen, want het is een live uitzending waar Dave Bode weer de scepter voert. We hebben daarnaast ook goed overleg en samenwerking met de gemeente Montfoort. Op onze Facebookpagina houden we iedereen zoveel mogelijk op de hoogte.”
Ook op de site www.blijfthuisfestival.nl staat meer dan genoeg informatie; ‘Wij verzorgen een avond vol gezelligheid, muziek, spellen, entertainment, komedie en meer! Het enige wat je zelf nog moet doen is de champagne koud zetten, oliebollen halen en vanaf 21:00 inloggen op deze site!’’
En daarmee kan dit alles niet duidelijker gezegd worden. Het programma begint om 21.00 uur en duurt tot 03.00 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten