Joke Hooiveld gaat genieten van haar pensioen. "Ik blijf wel actief, maar vanaf nu alles op mijn tijd." (Foto: Lysette Verwegen)
Joke Hooiveld gaat genieten van haar pensioen. "Ik blijf wel actief, maar vanaf nu alles op mijn tijd." (Foto: Lysette Verwegen)

Joke Hooiveld neemt tijd voor vrije tijd

Algemeen 515 keer gelezen


Ze begon met een schoonheidssalon aan huis in Benschop, naast een parttime baan en haar gezin. Inmiddels is ze al 38 jaar schoonheidsspecialiste, waarvan 25 jaar in haar eigen zaak in IJsselstein. Maar nu is het volgens Joke Hooiveld tijd voor vrije tijd.

IJSSELSTEIN - Precies op 31 december leverde Joke Hooiveld (67) de sleutel van haar Cosmetisch Instituut Joke Hooiveld in bij haar opvolger Maaike van den Berg. Op de vertrouwde plek boven kapsalon Karelse. “Ik ga, maar Mirjam, Kaylee, Debbie en de stagiaires blijven. Mét Maaike. Ik ga ze wel missen, net als de cliënten”, geeft Joke toe. “En natuurlijk blijven de behandelingen en de producten die de klanten gewend zijn.” Ze heeft tot het laatste moment genoten: “Van mijn vak met steeds nieuwe technieken, het behandelen van de cliënten en de dankbaarheid die ik heb ervaren. Maar nu ben ik aan rust toe; ik werk al 38 jaar fulltime, waarvan 25 jaar in mijn zaak, alle jaren op deze prachtige plek.”

De keuze
Ze is schoonheidsspecialiste en manager. “En vooral het management maakt het zwaarder, anders was ik nog wel tien jaar doorgegaan”, lacht ze. Regelen zit wel in haar bloed. “Uit een eerdere baan. Ik volgde daarnaast de opleiding tot schoonheidsspecialiste en dat vak trok me. Er waren veel ontwikkelingen, maar had nauwelijks tijd voor de opleiding. Toen heb ik de keus gemaakt. Dat gaf me de kans om bij te blijven en vóór te blijven, want cursussen en bijscholing zijn belangrijk.” Dat maakt haar al jaren tot de bekendste schoonheidsspecialiste in de stad met een scala aan behandelingen en expertise op het gebied van acné, permanente make-up en elektrisch ontharen tot lichttherapie en meer. “En dat blijft met Maaike behouden.” Het geeft Joke rust: “Maaike is jong, dit is haar eerste salon, we kennen haar als accountmanager van onze producten, past in het team en heeft een keus gemaakt, net als ik destijds.”

Door corona
Ze werd net als veel andere ondernemers door coronamaatregelen gedwongen de zaak te sluiten.
“De eerste weken waren moeilijk en verdrietig. Door het afleveren van producten zag ik mijn cliënten nog wel, maar in de mooie stille straten van de stad ging ik ook de rust voelen, net als tijdens de wandelingen met de hond. Eindelijk rustig ontbijten en rustig thuis zonder ‘Ik moet nog even naar mijn kantoortje’. Ook het overlijden van Jon Karelse heeft me aan het denken gezet; er is meer om van te genieten dan werk alleen. Ik wil meer gaan genieten van mijn gezin, mijn man die al thuis is, de kleinkinderen en van vrije tijd.”
Afscheid?
Een echt afscheid was door corona niet mogelijk. “En ik blijf toch contact houden met Maaike. Ik wil best een keer invallen en lig graag model voor de stagiaires. Ook geef ik nog gastlessen aan het ROC en ik ben examinator. Maar alles op zijn tijd; mijn tijd.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13