<p>Joke Hooiveld gaat genieten van haar pensioen. &quot;Ik blijf wel actief, maar vanaf nu alles op mijn tijd.&quot; (Foto: Lysette Verwegen)</p>

Joke Hooiveld gaat genieten van haar pensioen. "Ik blijf wel actief, maar vanaf nu alles op mijn tijd." (Foto: Lysette Verwegen)

(Foto: )

Joke Hooiveld neemt tijd voor vrije tijd

  •   keer gelezen


Ze begon met een schoonheidssalon aan huis in Benschop, naast een parttime baan en haar gezin. Inmiddels is ze al 38 jaar schoonheidsspecialiste, waarvan 25 jaar in haar eigen zaak in IJsselstein. Maar nu is het volgens Joke Hooiveld tijd voor vrije tijd.


IJSSELSTEIN - Precies op 31 december leverde Joke Hooiveld (67) de sleutel van haar Cosmetisch Instituut Joke Hooiveld in bij haar opvolger Maaike van den Berg. Op de vertrouwde plek boven kapsalon Karelse. “Ik ga, maar Mirjam, Kaylee, Debbie en de stagiaires blijven. Mét Maaike. Ik ga ze wel missen, net als de cliënten”, geeft Joke toe. “En natuurlijk blijven de behandelingen en de producten die de klanten gewend zijn.” Ze heeft tot het laatste moment genoten: “Van mijn vak met steeds nieuwe technieken, het behandelen van de cliënten en de dankbaarheid die ik heb ervaren. Maar nu ben ik aan rust toe; ik werk al 38 jaar fulltime, waarvan 25 jaar in mijn zaak, alle jaren op deze prachtige plek.”

De keuze
Ze is schoonheidsspecialiste en manager. “En vooral het management maakt het zwaarder, anders was ik nog wel tien jaar doorgegaan”, lacht ze. Regelen zit wel in haar bloed. “Uit een eerdere baan. Ik volgde daarnaast de opleiding tot schoonheidsspecialiste en dat vak trok me. Er waren veel ontwikkelingen, maar had nauwelijks tijd voor de opleiding. Toen heb ik de keus gemaakt. Dat gaf me de kans om bij te blijven en vóór te blijven, want cursussen en bijscholing zijn belangrijk.” Dat maakt haar al jaren tot de bekendste schoonheidsspecialiste in de stad met een scala aan behandelingen en expertise op het gebied van acné, permanente make-up en elektrisch ontharen tot lichttherapie en meer. “En dat blijft met Maaike behouden.” Het geeft Joke rust: “Maaike is jong, dit is haar eerste salon, we kennen haar als accountmanager van onze producten, past in het team en heeft een keus gemaakt, net als ik destijds.”

Door corona
Ze werd net als veel andere ondernemers door coronamaatregelen gedwongen de zaak te sluiten.
“De eerste weken waren moeilijk en verdrietig. Door het afleveren van producten zag ik mijn cliënten nog wel, maar in de mooie stille straten van de stad ging ik ook de rust voelen, net als tijdens de wandelingen met de hond. Eindelijk rustig ontbijten en rustig thuis zonder ‘Ik moet nog even naar mijn kantoortje’. Ook het overlijden van Jon Karelse heeft me aan het denken gezet; er is meer om van te genieten dan werk alleen. Ik wil meer gaan genieten van mijn gezin, mijn man die al thuis is, de kleinkinderen en van vrije tijd.”
Afscheid?
Een echt afscheid was door corona niet mogelijk. “En ik blijf toch contact houden met Maaike. Ik wil best een keer invallen en lig graag model voor de stagiaires. Ook geef ik nog gastlessen aan het ROC en ik ben examinator. Maar alles op zijn tijd; mijn tijd.”


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten