Afbeelding

Mobiele corona-testbus GGD ook in IJsselstein

Algemeen 1.745 keer gelezen

IJsselstein - Mensen in IJsselstein en omstreken met klachten die bij het coronavirus passen, zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts, kunnen sinds woensdag 6 januari ook in de gemeente IJsselstein terecht voor een betrouwbare en gratis coronatest.

De Mobiele corona-testbus van de GGD Regio Utrecht komt in IJsselstein op gezette tijden te staan bij sporthal De Oever aan de Zomerdijk 42A. GGDrU maakt wekelijks een planning van de dagen en tijdstippen dat de corona-testbus in IJsselstein staat. Iedereen kan zich hier na afspraak bij de GGD laten testen. De testbus is per fiets, lopend of per auto bereikbaar.

Wethouder Eveline Schell is blij met de corona-testbus in IJsselstein. “Met een mobiele testbus is voor inwoners uit IJsselstein en buurgemeenten de afstand naar een corona testlocatie minder groot. Bovendien is de mobiele testbus goed bereikbaar per auto, maar ook per fiets en lopend. Wij hopen het testen op corona hiermee gemakkelijker en laagdrempeliger te maken. En dat mensen met klachten zich juist nu sneller laten testen. Dat is écht belangrijk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.”

U kunt zich laten testen bij de GGD als u klachten heeft die bij het coronavirus passen. Denk aan klachten zoals hoesten, verkoudheid, verlies van smaak en reuk of verhoging. U kunt alleen getest worden nadat u een afspraak heeft gemaakt. Dit kan via de website: www.coronatest.nl, of u kunt bellen met het landelijke nummer 0800-1202 of het nummer van GGDrU: 030-63 05 400.

Op basis van de postcode van uw huisadres wordt de afspraak gepland. Of de test kan worden afgenomen in de mobiele testbus in IJsselstein is afhankelijk van de beschikbaarheid. In principe wordt altijd gekeken naar de dichtstbijzijnde locatie.

Huisarts

Behoort u tot een risicogroep of heeft u zware coronaklachten? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost.
Bel altijd 112 als er sprake is van een levensbedreigende situatie.

Testen zonder klachten

Vanaf 1 december jl. is testen zonder klachten ook mogelijk als u nauw contact had met iemand met corona. Dit kan alleen als u een melding krijgt in de CoronaMelder app. Of als u uit bron- en contactonderzoek naar voren komt.

U kunt zich dan laten testen op de 5e dag na het risicovolle contact. Via de app of via de GGD hoort u hoe het testen zonder klachten in zijn werk gaat. U kunt hier meer over lezen op de website van de Rijksoverheid: testen zonder klachten en het testbeleid.

Testuitslag

De testen in de mobiele testbus worden uitgevoerd door GGDrU. U krijgt van medewerkers van de GGD de aanwijzingen. Met een wattenstaafje neemt de GGD-medewerker eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af. U kunt de uitslag 24 tot 48 uur nadat u de test heeft gedaan, verwachten. Het kan iets langer duren, als er heel veel testen tegelijk zijn afgenomen.

Vragen en meer informatie

Voor vragen is het landelijke informatienummer 0800-1351 elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van GGD regio Utrecht: www.ggdru.nl/corona

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14