Foto:

Mobiele corona-testbus GGD ook in IJsselstein

  •   keer gelezen

IJsselstein - Mensen in IJsselstein en omstreken met klachten die bij het coronavirus passen, zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts, kunnen sinds woensdag 6 januari ook in de gemeente IJsselstein terecht voor een betrouwbare en gratis coronatest.


De Mobiele corona-testbus van de GGD Regio Utrecht komt in IJsselstein op gezette tijden te staan bij sporthal De Oever aan de Zomerdijk 42A. GGDrU maakt wekelijks een planning van de dagen en tijdstippen dat de corona-testbus in IJsselstein staat. Iedereen kan zich hier na afspraak bij de GGD laten testen. De testbus is per fiets, lopend of per auto bereikbaar.

Wethouder Eveline Schell is blij met de corona-testbus in IJsselstein. “Met een mobiele testbus is voor inwoners uit IJsselstein en buurgemeenten de afstand naar een corona testlocatie minder groot. Bovendien is de mobiele testbus goed bereikbaar per auto, maar ook per fiets en lopend. Wij hopen het testen op corona hiermee gemakkelijker en laagdrempeliger te maken. En dat mensen met klachten zich juist nu sneller laten testen. Dat is écht belangrijk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.”

U kunt zich laten testen bij de GGD als u klachten heeft die bij het coronavirus passen. Denk aan klachten zoals hoesten, verkoudheid, verlies van smaak en reuk of verhoging. U kunt alleen getest worden nadat u een afspraak heeft gemaakt. Dit kan via de website: www.coronatest.nl, of u kunt bellen met het landelijke nummer 0800-1202 of het nummer van GGDrU: 030-63 05 400.

Op basis van de postcode van uw huisadres wordt de afspraak gepland. Of de test kan worden afgenomen in de mobiele testbus in IJsselstein is afhankelijk van de beschikbaarheid. In principe wordt altijd gekeken naar de dichtstbijzijnde locatie.

Huisarts

Behoort u tot een risicogroep of heeft u zware coronaklachten? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost.
Bel altijd 112 als er sprake is van een levensbedreigende situatie.

Testen zonder klachten

Vanaf 1 december jl. is testen zonder klachten ook mogelijk als u nauw contact had met iemand met corona. Dit kan alleen als u een melding krijgt in de CoronaMelder app. Of als u uit bron- en contactonderzoek naar voren komt.

U kunt zich dan laten testen op de 5e dag na het risicovolle contact. Via de app of via de GGD hoort u hoe het testen zonder klachten in zijn werk gaat. U kunt hier meer over lezen op de website van de Rijksoverheid: testen zonder klachten en het testbeleid.

Testuitslag

De testen in de mobiele testbus worden uitgevoerd door GGDrU. U krijgt van medewerkers van de GGD de aanwijzingen. Met een wattenstaafje neemt de GGD-medewerker eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af. U kunt de uitslag 24 tot 48 uur nadat u de test heeft gedaan, verwachten. Het kan iets langer duren, als er heel veel testen tegelijk zijn afgenomen.

Vragen en meer informatie

Voor vragen is het landelijke informatienummer 0800-1351 elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van GGD regio Utrecht: www.ggdru.nl/corona

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten