<p>Pieter de Bruin, Remy en Erik Vijverberg-de Bruin hopen dat ze hun gasten snel weer kunnen verwelkomen. (Foto: Lysette Verwegen)&nbsp;</p>

Pieter de Bruin, Remy en Erik Vijverberg-de Bruin hopen dat ze hun gasten snel weer kunnen verwelkomen. (Foto: Lysette Verwegen) 

(Foto: )

45-jarig Cafébar ’t Karrad is klaar voor 2021

  •   keer gelezen

Het had een jaar moet worden met een spetterend feest ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van cafébar ’t Karrad. Corona gooide – figuurlijk – veel roet in het eten, maar eigenaren Erik en Remy Vijverberg-de Bruin en Pieter de Bruin kijken positief terug én vooruit.


IJSSELSTEIN - Al negen maanden geen feestjes bouwen in een vol café en zes maanden gesloten, maar wel: een opknapbeurt voor het café, een nieuwe keuken en een vernieuwd terras. Daarnaast werd het zaaltje omgebouwd tot een sfeervolle bistro met een heerlijke menukaart. “En nu zijn we nog afhaalrestaurant ook”, concludeert het drietal. “2020 was een bizar jaar, maar we kijken positief terug en hebben veel geleerd. We hopen iedereen snel weer te zien en naast alle vernieuwingen ook de basis weer te laten bruisen: feestjes bouwen tot in de late uurtjes in ons Karrad.” En daarmee gaat cafébar ‘t Karrad het 46e jaar in.

Paardenstal
Acht jaar geleden, na het overlijden van oom, pleegvader en eigenaar Nol de Bruin, namen ze ‘t Karrad over. “Wij wilden het café in zijn geest voortzetten en hadden het niet kunnen verkroppen als het met een nieuwe eigenaar heel anders was geworden. Nol en ‘t Karrad zijn een begrip in de regio en dat zijn we gelukkig nog steeds.” Nol zou ooit de slagerij van zijn ouders overnemen, maar wilde liever een gezellig café beginnen. Hij begon in het zaaltje en kocht de naastgelegen paardenstal - het huidig café. De naam is net zo historisch: “Zijn moeder zei altijd tegen hem ‘Je bent zo gek als een karrad’. Vandaar dus. Nol was zo fijn om mee om te gaan; een echte allemansvriend, vrolijk, goedlachs en altijd in voor een praatje en gezelligheid.” En dat is wat ‘t Karrad nog steeds typeert. “Een echt café om lekker te stappen en een feestje te vieren tot in de kleine uurtjes.”
Vernieuwend
De anderhalvemetermaatregel en de sluiting van de horeca inspireerden Remy, Erik en Pieter om naast de oude formule ook vernieuwingen in te voeren. “Pieter is van barman/dj chef-kok geworden, waar hij al jaren de opleiding voor had. Daarom besloten we de keuken professioneel te maken”, vertelt Remy. “We gaan geen sterren jagen”, lacht Pieter. “Wel bieden we nu de mogelijkheid voor een driegangenmenu, een uitgebreide borrel en het nieuwe share-dining.” Dat laatste is uniek in de stad: “Verschillende gerechten op een grote plank, alles vers bereid natuurlijk, om samen te delen, want iedereen krijgt een eigen couvert.” Alles wordt geserveerd in het café, dat een verfje kreeg, in het voormalige zaaltje; nu de bistro. “En op het terras, als straks alles weer mag. ‘t Karrad blijft een gezellig feestje, maar nu met nog meer mogelijkheden.”
Afhalen
De gasten zullen nog even moeten wachten, om het vernieuwde Karrad te zien, maar kunnen volop afhalen: van goedgevulde borreltassen tot kaasfonduepakketten en vanaf nu ook spareribs. En dat jubileumfeestje: “Dat komt nog wel!” Kijk op www.karrad.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten