<p>Tamara Sille is blij met het resultaat van de verbouwing. Meer gevoel van hoogte en behoud van sfeervolle elementen.</p>

Tamara Sille is blij met het resultaat van de verbouwing. Meer gevoel van hoogte en behoud van sfeervolle elementen.

(Foto: Margreet Nagtegaal)

Verbouwde Sille Gallery blijft schakelen

  •   keer gelezen

Begin december was de galerie een week gesloten vanwege een flinke verbouwing. Wat hadden ze graag daarna hun deuren geopend voor het publiek. Maar tijdens de tweede lockdown moest ook Sille Gallery de deuren sluiten.


Oudewater - Het overviel ook de galerie. Tijdens de eerste lockdown mochten ze nog wel open blijven. Eigenaar Tamara Sille kijkt terug op een jaar waarin veel anders is gelopen dan gepland. “De beurzen gingen nu ook dicht, ik had plannen om voor het eerst naar het buitenland te gaan. Je moest voortdurend schakelen.” In de eerste helft van het jaar kreeg ze nog wel bezoek. Ze merkte dat veel mensen thuis bleven en daardoor meer met hun huis bezig waren. Zakelijk gezien klaagt ze niet. Maar de sluiting met de tweede lockdown zag ze niet aankomen. “We hadden twee weken keihard gewerkt om op tijd weer klaar te zijn. Alle plafonds gingen eruit. De sfeervolle en karakteristieke elementen van het pand bleven behouden en zelfs extra zichtbaar gemaakt.” Tamara bedoelt hiermee de antroposofische stijl die het pand van origine heeft. Veel rondingen zowel in plafond als in deuren en muren zijn gebleven. Maar er is door het openbreken van het plafond een industriële sfeer toegevoegd. Het toont ruimer en eigentijdser en kreeg ook de nieuwste kleuren. Tamara had het graag aan de trouwe bezoekers willen laten zien. Momenteel is er een expositie van zo’n twintig top kunstenaars. 

Tijdens een rondleiding laat ze de bijzondere lichtkunst van Geeske van de Molengraft zien. En de kenmerkende donkere schilderijen van Jenny Boot die modern zijn met eigentijdse en eigenzinnige details. Namen als Kaat Stieber, Suus Suiker maar ook de Montfoortse Bernadette Sterk. Allemaal prachtig om te zien. Ze bedacht een virtueel bezoek aan de galerie vanuit je luie stoel. “Alsof je er gewoon rondwandelt en loopt waar je wilt. Wel veel werk om te maken, maar erg mooi geworden.” De enkeling die het pand kan betreden zijn bezoekers van de bedrijven die er ook onderdak hebben gevonden. Tamara hoopt dat er snel weer echt mensen kunnen komen in haar verbouwde galerie.

Virtueel kunst kijken

Een bezoek aan de verbouwde galerie is tijdens de lockdown niet mogelijk. Via de website is een virtueel bezoek echter wel mogelijk. Er is een 360° digitale opname gemaakt van de totale collectie die momenteel in de gallerie hangt. Alle info over een schilderij zijn makkelijk aan te klikken. Tijdens de lockdown kan een gewenst kunstwerk gratis en zonder enige verplichting thuis uitgeprobeerd worden. Het wordt zonder kosten thuisbezorgd. Kijk op; sillegallery.com/nieuws/virtueel-kunstkijken-vanuit-je-luie-stoel-

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten