Afbeelding
Aangeboden door 27vakantiedagen.nl

De mooiste stranden in Zeeland

Algemeen 209 keer gelezen

Geen Nederlandse provincie waar de zee zó’n grote rol speelt als in Zeeland. En geen provincie ook waar je zóveel mooie stranden aantreft! Reisplatform 27vakantiedagen.nl presenteert de 5 mooiste.

Zeeland heeft meer dan 600 kilometer aan kust en meer stranden dan een welke andere provincie in Nederland. Dus de keuze is reuze. Niet alleen vind je er zoveel mooie stranden, ook zijn er vele van de mooiste campings aan zee in Nederland. Zeeland is een allemansvriend en zal ook in de zomer van 2021 weer vollopen met binnen- én buitenlandse (de Duitsers komen hier graag…) toeristen. Zij komen vooral voor deze prachtige stranden.

Domburg

Domburg is officieel de oudste badplaats van Zeeland en heeft een van de schoonste stranden van heel Nederland. Leuk is hier vooral de combinatie met de fraaie historische stad: Domburg is van oudsher een sjieke en statige badplaats en mag zich officieel ‘heilzame badplaats’ in Nederland noemen. Deze benaming mag een badplaats alleen hanteren indien er voldaan wordt aan de internationale Thalassocriteria van het European Spas Association (ESPA). Bij het centrum van Domburg ligt direct het Westerstrand, waar je de meeste strandpaviljoen vindt. Het iets verder weg gelegen Oosterstrand is rustiger en geliefd bij surfers. 

Zoutelande

Het gelijknamige liedje van BLØF bezingt het mooie Zoutelande, dat behoort tot de mooiste stranden in Nederland. Dankzij de beschutte ligging en de wandelboulevard wordt de omgeving van Zoutelande ook wel de ‘Zeeuwe Rivièra’ genoemd. Aan dit stuk van de Zeeuwse kust zijn de meeste zonuren én vind je de hoogste natuurlijke duinen van ons land. Het strand van Zoutelande heeft de blauwe vlag, een internationale milieu onderscheiding om aan te tonen dat het strand schoon en veilig is. 

Renesse

Ach Renesse, wie heeft er vroeger als tiener niet met kratten vol bier op de camping gestaan? Een geliefde jongerenbestemming, nog steeds, maar ook gezinnen komen hier graag. Renesse is een gezellige plaats vol mogelijkheden en heeft een uitgestrekt zandstrand van maar liefst 17 kilometer lang!  De kust is hier ingedeeld in verschillende zones. Zo zijn er aparte familie-, natuur- en (water)sportstranden. Ook zijn er aparte delen gereserveerd voor naaktrecreatie en extreme sporten. 

Cadzand

De meest zuidelijke badplaats van Nederland: je waant je hier al bijna in België. De brede wandelboulevard ‘De Wielingen’ is met 1100 meter aan neoklassieke zuilen een van de highlights van Cadzand. En natuurlijk het strand zelf: een 11 kilometer aan zandstrand, waarvan het grootste deel met blauwe vlag. Waar de stranden van Cadzand ook beroemd om zijn, zijn de haaientanden die hier voor de gelukkige vinder voor het oprapen liggen. Elk getij spoelen er eeuwenoude haaientanden aan op het strand, vooral op het strand bij de Zwingeul heb je kans er een te vinden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14