Op vele manieren probeert ook het Minkema aanstaande brugklassers toch te informeren, nu open dagen uit den boze zijn. Foto: PR
Op vele manieren probeert ook het Minkema aanstaande brugklassers toch te informeren, nu open dagen uit den boze zijn. Foto: PR Foto:

Digitale open week Minkema trekt duizenden online bezoekers

Algemeen 193 keer gelezen

Dit jaar geen honderden gezinnen voor de deur van het Minkema College om tijdens de Open Dag kennis te komen maken. Maar doordat alles online plaatsvindt, kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders nog steeds op online ontdekkingsreis door de school.

Woerden/regio - ‘’Met duizenden online bezoekers kunnen we toch spreken van een heel grote belangstelling”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs. ‘’Dat is dan wel weer een voordeel van een online open week. Als je de open dag mist, is dat kennismakingsmoment ook echt voorbij. Nu kun je elke dag een kijkje komen nemen op www.minkema.nl/open-week”.
Dat kijkje bestaat uit vele activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen via de ruim 1.100 keer bestelde MindMap of rechtstreeks op de website. Elke vakgroep heeft zijn vak op een bijzondere manier gepresenteerd zodat leerlingen - net als op een Open Dag - een goed beeld krijgen en ook dingen kunnen doen en meemaken. Van der Wart: ‘’Denk bijvoorbeeld aan een scheikundeproefje dat je thuis kunt meedoen, een Engelse quiz of een sportieve challenge van onze gymdocenten.”
Leerlingen kunnen op hun eigen tempo en op een moment dat het hen uitkomt door de interactieve MindMap gaan, waarmee ze thuis aan de keukentafel rustig alles alles te weten kunnen komen over de school. Van der Wart: ‘’Met deze activiteiten sluiten we aan bij de belevingswereld van leerlingen en laten we als school ook ons innovatieve karakter zien.”

Meet & Greets

Hun ouders konden deelnemen aan Meet & Greets over specifieke onderwerpen als dyslexie, het mentoraat of extra ondersteuning, want ook bij een online beleving is persoonlijk contact belangrijk. Volgens Van der Wart hebben zich ruim 200 ouders aangemeld voor deze presentaties met de mogelijkheid om live vragen te stellen.

Chatten met Bruggers

Voor groep 8-leerlingen staat er ook nog een live activiteit gepland. Samen met basisscholen organiseert het Minkema op 3, 4 en 5 februari ‘Chatten met Bruggers’, online Meets waarin de groep 8’ers al hun vragen kunnen stellen aan brugklasleerlingen. ‘’Zij weten immers als geen ander hoe het is op de middelbare school, dus dat helpt hopelijk ook weer bij de keuze.”
Mochten de maatregelen het toelaten, dan verzorgt de school half februari nog een Open Lesmiddag, waarop leerlingen twee lesjes op school kunnen volgen. ‘’Maar dat moet wel écht kunnen.”

-

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50