Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Nieuwe aanhoudingen criminele bende rond o.m. drugslab Montfoort

Algemeen 585 keer gelezen

Montfoort / Driebergen - In een lopend synthetisch drugsonderzoek heeft de politie op 16 locaties in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland doorzoekingen gehouden en zes nieuwe aanhoudingen verricht. De verdachten zijn ook te linken aan de criminele organisatie die het inmiddels opgerolde crystal meth lab had ingegraven in Montfoort.

De aangehouden verdachten zijn volgens het Openbaar Ministerie in verband te brengen met de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor het op 6 augustus 2020 aangetroffen ingegraven drugslab in Montfoort. Dit betrof een professioneel gebouwd, in werking zijnde crystal meth lab. Het lab was gebouwd in zes geschakelde zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei. De eigenaar van het terrein op Achthoven Oost waar het drugslab stond en een laborant zitten nog steeds vast. Onderzoek wees uit dat deze laborant ook kan worden gelinkt aan een lab in Harmelen in 2019.

Tijdens de actiedag werkten de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket samen met de politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Holland en Gelderland. Er zijn honden ingezet die zijn gespecialiseerd in het opsporen van geld en verdovende middelen.

Elf van de doorzochte panden zijn woningen. Daarnaast doorzocht de politie onder meer twee garages, twee loodsen en een bedrijf. In Wervershoof werd een keukenlab aangetroffen voor het produceren van crystal meth. Hier werd ook een hoeveel crystal meth gevonden. In Enkhuizen werd geen lab aangetroffen maar wel enkele kilo’s crystal meth. In Bovenkarspel zijn grondstoffen aangetroffen voor de productie van synthetische drugs en in een bedrijfspand in Broek op Langedijk werden ketels aangetroffen die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs.

In Hattem trof de politie in een loods 2,8 miljoen sigaretten aan. Vermoedelijk illegaal geïmporteerd om te ontkomen aan 640.000 euro aan accijns. De Belastingdienst is over deze vondst geïnformeerd en onderzoekt deze zaak verder.

Naast de behoorlijke hoeveelheden drugs en sigaretten zijn ook zeven - dure - auto’s in beslag genomen, een behoorlijke som contant geld en enkele dure horloges.

Wordt vervolgd

Informatie uit door politie en justitie bemachtigde en ontsleutelde EncroChat-berichten tussen verdachten, is zeer waardevol gebleken bij het achterhalen van productielocaties, voorraden-stashes en betrokken verdachten. Het onderzoek wordt vervolgd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws gisteren
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57