Afbeelding
Aangeboden door student verhuis service

Hoe je in de Coronacrisis nog steeds kunt verhuizen

Algemeen 88 keer gelezen

Dat er een Coronavirus in de lucht hangt, dat weten we nu wel. Dat er allerlei maatregelen getroffen worden om deze pandemie te stoppen is ook bekend. Toch gaat het leven door, dit betekent dat er ook verhuizingen door heel Nederland plaatsvinden in 2021. Moet je alles nu alleen inpakken en in de koffer van je auto verhuizen, of mag je een verhuisbedrijf in Alkmaar of Amsterdam voor laten rijden? Is verhuizen tijdens een lockdown nog mogelijk? Op deze pagina leggen we uit hoe je tijdens de Coronacrisis nog steeds kunt verhuizen. 

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Stel, je wilt verhuizen van Alkmaar naar Amsterdam in Corona tijd. Ga je een verhuisbedrijf in Alkmaar inschakelen of vermijd je ‘vreemden’ en betrek je alleen jouw familie en vrienden in dit proces? Hebben we het over gezinsleden of andere familieleden? Hoeveel vrienden en kennissen kunnen je helpen? Zitten daar personen met verhoogd risico tussen, of hebben zij weer mensen in hun omgeving met extra risico op besmetting. Een verhuizing is zelden een karwei dat je alleen uitvoert, je wilt natuurlijk niet dat een goedwillend persoon in jouw omgeving besmet wordt. Je kunt in huis al veel zelf regelen, laat het externe gedeelte liever over aan de professionele verhuizer. Je hebt dan minder personen in de mix, minder contact met lager risico op besmetting voor iedereen.

Binnen en buiten plannen

In huis kun je goederen inpakken en zo dicht mogelijk bij de voordeur plaatsen of alvast op de stoep zetten. De verhuizer neemt dan het werk buiten van je over. Bij grote meubels of zware goederen zullen de verhuizers het sjouwen of hijsen uitvoeren, samenwerken doe je alleen op afstand. Je kunt best veel vooraf plannen, de verhuizer doet hetzelfde. Eigenlijk zorgen die vervelende Corona maatregelen ervoor dat iedereen zo efficiënt mogelijk zal werken, wat het karwei stiekem misschien wel eenvoudiger maakt dan je zou verwachten.

Volgens de richtlijnen van het RIVM

Helaas wordt COVID-19 niet met een handleiding geleverd hoe je ermee om moet gaan, het enige wat we kunnen doen is het volgen van de RIVM richtlijnen:

- Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere personen.

- Niet meer dan 2 personen bij elkaar.

- Was regelmatig de handen goed met water en zeep.

- Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.

- Gebruik papieren zakdoekjes die je na gebruik wegwerpt.

- Er worden geen handen geschud.

Voor een verhuisbedrijf in Almere, Amsterdam of elders, gelden aanvullende richtlijnen vanuit de regering. Zo wordt aanbevolen om met PIN-betaling of overmaking vooraf te werken en contant geld zoveel mogelijk te vermijden. Er dienen zo min mogelijk personeelsleden ingeschakeld te worden.

Veiligheid boven alles

Een verhuisbedrijf in Amsterdam die met een kraan moet werken zal zorgen voor een veilige omgeving. Een piano die (bijna) bovenop een persoon valt is misschien grappig in een Laurel & Hardy film, maar zeker niet in het echte leven. Ook bij een risico op besmetting hebben verhuizers verantwoordelijkheid ten opzichte van zichzelf, hun collega’s en de omgeving. Liever voorkomen dan genezen dus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50