Sandra Vermeulen en Lotte Veltman van Beauty Plaza zijn creatief op zoek naar extra inkomsten. Foto: Paul van den Dungen
Sandra Vermeulen en Lotte Veltman van Beauty Plaza zijn creatief op zoek naar extra inkomsten. Foto: Paul van den Dungen Foto: Paul van den Dungen

Lockdown treft ook Beauty Plaza

Algemeen 872 keer gelezen

Ook ondernemend Montfoort wordt flink geraakt door de huidige coronacrisis. Maar ondernemers staan voor hun bedrijf en personeel en denken in kansen, al valt dat niet mee.

Montfoort - Het zijn Lotte Veltman en Sandra Vermeulen die zo’n drie jaar geleden Beauty Plaza hebben opgezet. Dat is zo’n 470 vierkante meter Beauty onder één dak, met onder andere een schoonheidssalon, zonnebanken, afslankstudio en een hairstudio. Een droom die werkelijkheid werd, maar die door corona danig is verstoord. Lotte Veltman: “Naast een aantal parttimers zijn er vier vaste krachten en die kunnen wij tot op heden nog doorbetalen. Er wordt volop geschreven over overheidssteun, maar die is voor ons ver te zoeken. Tijdens de eerste lockdown kregen wij nog een eenmalige bijdrage, maar dat was slechts een druppel op de gloeiende plaat. Vanaf maart zijn wij drie maanden dicht geweest en nu, tijdens de tweede lockdown zijn wij al weer vanaf 12 december gesloten. Dat betekende voor ons dat wij tijdens de anders zo drukke kerstperiode ook dicht waren.”
Sandra Vermeulen vult aan: “Op zich kunnen wij best wel even wat overbruggen, maar de elkaar snel opvolgende overheidsmaatregelen hakken er voor ons behoorlijk in. En natuurlijk niet alleen voor ons. Tal van collega’s in de regio en trouwens in het hele land worstelen met hetzelfde probleem. Het is vreselijk hier duimen te zitten draaien, terwijl er alleen maar geld uitgaat en er geen cent binnenkomt.”
Toch zijn de beide ondernemers niet bij de pakken neer gaan zitten en gingen op zoek naar alternatieven. Want al is het niet in je eigen branche, als je elders toch nog iets kunt verdienen, dan ga je daar voor. Intussen hebben zij bij een Montfoorts bedrijf tijdelijke werk gevonden. Inpakwerk, omdat dat bedrijf een grote opdracht binnen had gekregen.
Zowel de vaste krachten als Lotte en Sandra zijn daar aan het inpakken, maar dat is nog maar voor een week. Lotte: “Als er bedrijven zijn die ons tijdelijk kunnen en willen inzetten, dan staan wij daar best voor open. Wij zijn niet te beroerd om aan te pakken, ook al is het totaal ander werk dan in de beautybranche, maar nood breekt wet.”
Inmiddels hebben zij al in Montfoort, Woerden en Linschoten geflyerd. Sandra: “Ooit komt er weer een moment dat we open kunnen gaan en dan is het toch handig als wij er klaar voor zijn en de mensen je nog weten te vinden. “


Loterij
Om nog extra inkomsten te verwerven hebben de beide dames intussen een loterij bedacht. Op de sociale media van Beauty Plaza (Facebook en Instagram) is daar al het nodige over bekend gemaakt en alle klanten hebben een mail ontvangen. De lootjes kosten 2,50 en 5 voor 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.beautyplazamontfoort.com/loterij waar alles over de loterij, de geweldige prijzen en het kopen van de lootjes te vinden is.
De trekking van de loterij is op zaterdag 30 januari om 16.00 uur via een livestream voor iedereen te volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 23 uur geleden
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50