Rob van de Werken en Jeroen Boumans zijn de organisatoren van de miniatuuroptocht. Foto: Paul van den Dungen
Rob van de Werken en Jeroen Boumans zijn de organisatoren van de miniatuuroptocht. Foto: Paul van den Dungen Foto: Paul van den Dungen

Montfoortse Miniatuuroptocht coronaproof alternatief echte optocht

Algemeen 151 keer gelezen

Door de coronapandemie vinden in het hele land afgelastingen plaats van tal van carnavalsfestiviteiten die juist in deze tijd van het jaar hun hoogtepunt beleven. Bepaald geen feestje om op 1,5 meter te vieren, dus worden er alternatieven bedacht.

Montfoort/Knopengein -  Ook bij carnavalsvereniging Les Boutonniers is van de nood een deugd gemaakt. Daar ontstond het idee om een mini carnavalsoptocht te gaan organiseren. Op social media en de website werd dit plan gelanceerd en dat resulteerde in een groot aantal inzendingen die samen deze, hopelijk eenmalige optocht, gaan uitvoeren. Jeroen Boumans is voorzitter van deze commissie van Les Boutonniers en Rob van de Werken vertelt dat hij de rest van het bestuur is! Jeroen: “We hebben duidelijk de bouwmaten van de miniatuurwagens aangegeven; 1.20 cm lang, 50 cm hoog en 40 cm breed. Tal van mensen, scholen en verenigingen hebben ingeschreven en zijn in hun eigen omgeving met het bouwen begonnen.”
Rob: “Inmiddels hebben wij zo’n 25 wagens die allemaal het Circus als thema hebben. En eerlijk, daar zitten werkelijk prachtige creaties bij. Natuurlijk kunnen en willen wij in deze tijd geen enkel risico lopen. Daarom hebben wij alles coronaproof afgestemd. Een echte optocht was sowieso ondenkbaar. Wij zijn wij begonnen met het filmen van de makers en deelnemers aan deze miniatuur optocht.”
Beide mannen merken ook dat iedereen het erg leuk vond om dit op deze manier te hebben gedaan. Een stukje huisvlijt, maar wel in carnavalssfeer. Zelfs van twee dames uit de Antoniushof kwam een inzending binnen, maar ook van De Stuiterballen uit Harmelen en de Krooshappers uit Boskoop. Rob van de Werken zegt ook dat het eigenlijk ondenkbaar was om dit jaar het carnaval voorbij te laten gaan zonder er ook maar iets aan te doen. Jeroen: “Het zal anders zijn, maar alles is momenteel anders en toch blijkt er ineens veel meer mogelijk dan we zelf hadden gedacht. Maar bij deze miniatuuroptocht doen we wel alles, zoals bij een echte optocht ook wordt gedaan. De echte jury komt langs om alle wagens te beoordelen. Verder zijn er voor de verschillende categorieën prijzen (bekers) te winnen. Carnaval is een maatschappelijk gebeuren dat zelfs door deze coronapandemie niet terzijde kan worden geschoven.”
Er was ook belangstelling van het SBS programma ‘Hart van Nederland’, dat zondag opnames heeft gemaakt. De Prinsenwagen van Les Boutonniers met Prins Boutie Le Lion De Bouton gaat voorop. Ook deze wagen is geheel in eigen beheer gemaakt en daar zijn best wat uurtjes in gaan zitten. Maar daar is het resultaat ook naar. Na de optocht zullen de wagens in de etalages van de verschillende winkels in Montfoort ten toon worden gesteld, zodat zij ook van dichtbij kunnen worden bekeken.
Voor informatie over de livestream en de uitzendingen van de optocht en andere wetenswaardigheden kijk je op www.lesboutonniers.com 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23