De Zonnebloem IJsselstein is blij met de nieuwe bingomachine van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard.
De Zonnebloem IJsselstein is blij met de nieuwe bingomachine van de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard. Foto: Karin Doornbos

Het is straks weer Bingo bij de Zonnebloem

Algemeen 186 keer gelezen

Een mooie dag voor de Zonnebloem IJsselstein. Namens de Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard overhandigen bestuurslid Harald en President Patrick de felbegeerde elektronische bingomachine aan Zonnebloembestuurslid Wilma Trompetter en vrijwilliger Ina Eppinga. Dit mooie gebaar is tot stand gekomen via de Wensbomenactie van de Lions in december 2020.

IJsselstein - Ina Eppinga is de initiatiefnemer van de aanvraag bij de Lions. Ze is sinds een aantal jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem. “Eén van de velen.” Als gastvrouw verricht ze allerlei hand- en spandiensten, onder andere bij de grote bijeenkomsten voor de gasten van de Zonnebloem, die zo’n vier keer per jaar plaatsvinden. De aanschaf van een nieuwe bingomachine is al vaker ter sprake gekomen, maar het geld hiervoor ontbreekt.

Als Ina in december van het Wensbomenproject hoort, aarzelt ze geen moment en stuurt na overleg met haar collega-vrijwilligers de wens in. Sneller dan ze verwacht krijgt ze positief bericht. “Precies op m’n verjaardag hoorde ik dat onze aanvraag was goedgekeurd”, lacht ze. “Er wordt erg veel voor ouderen gedaan in IJsselstein”, vindt Ina. “Maar de bingo is altijd favoriet.” Ze denkt dat het wel even wennen zal zijn met de nieuwe machine. “De mensen zijn gewend om de ballen te zien rollen, en dat gaat nu digitaal. Maar een groot voordeel is, dat de getallen nu beter leesbaar zijn.”
Helaas zal het vanwege de coronamaatregelen nog wel even duren voordat de machine in gebruik genomen kan worden.

Vooral ouderen

De Zonnebloem biedt ondersteuning en gezelligheid aan mensen die door een beperking anders misschien in een isolement zouden raken. De minimum leeftijd om aan de activiteiten deel te nemen is 18 jaar. “Maar de groep bestaat vooral uit ouderen,” zegt Ina. Er zijn zo’n 175 ingeschreven deelnemers. De meeste activiteiten voor de gasten liggen nu stil. Alleen sommige huisbezoeken en een-op-een contacten gaan nog wel door.
Wilma Trompetter is penningmeester bij de afdeling IJsselstein. Als bestuurslid is ze nauw betrokken bij de organisatie. Ook nu veel activiteiten stilliggen, blijft ze achter de schermen druk bezig. “Met Kerst hebben we alle deelnemers een leuk presentje bezorgd, en we hebben onderling regelmatig overleg over toekomstige activiteiten.”

Ook zorgt Wilma dat iedereen op de hoogte blijft door middel van een nieuwsbrief. “Zo is er nog een beetje contact met de mensen.” Ze hoopt van harte dat er in het voorjaar weer activiteiten in gang gezet kunnen worden. Mensen kunnen de Zonnebloem steunen door lid te worden. Je neemt dan niet deel aan de activiteiten, maar maakt deze mogelijk door een donatie van een klein bedrag per jaar. “Er zijn voor elkaar, is een groots klein gebaar.”

Meer informatie is te vinden op de website: www.zonnebloem.nl/ijsselstein-ut

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 3 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 13 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws gisteren
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13