Extra inkomsten clubs blijven hard nodig

Algemeen 34 keer gelezen

Regio - Het kabinet verlengt het steunpakket voor de amateursport tot eind juni, maar extra inkomsten zijn meer dan ooit hard nodig. Ledenaantallen lopen terug waardoor ook de inkomsten uit contributie teruglopen. Spaartegoeden bij clubs raken op. Geld dat eigenlijk bedoeld is voor bijvoorbeeld onderhoud aan het complex. 

Ook lopen clubs veel geld mis door het dicht blijven van de kantines, een belangrijke inkomstenbron. Al bijna 50 jaar ondersteunt de Grote Clubactie verenigingen op het gebied van sport, cultuur en muziek in de werving van extra inkomsten. Juist nu is dat zo noodzakelijk.


Afgelopen jaar werd dankzij de vernieuwde online verkoopmethodes een recordbedrag van € 9,5 miljoen door de deelnemende verenigingen opgehaald met de Grote Clubactie. Afgelopen maand werden de miljoenen euro’s overgemaakt naar de deelnemende verenigingen aan de actie van 2020. Momenteel kunnen verenigingen zich weer aanmelden voor de Grote Clubactie van 2021. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Directeur Grote Clubactie Frank Molkenboer: ‘We zien in de eerste maand van het jaar al een toename van 25% aan deelnemende verenigingen voor de actie van 2021. Maar liefst 2.500 clubs hebben zich nu al ingeschreven voor de Grote Clubactie 2021. Dit benadrukt de noodzaak van extra inkomsten voor verenigingen, juist nu.’


De Grote Clubactie 2021
Pas op zaterdag 18 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2021. Clubs die zich nu al inschrijven, worden op weg naar deze verkoopperiode begeleid in het opzetten van een zo succesvol mogelijke actie. Door nieuwe technologieën en vele verbeteringen is de Grote Clubactie nog eenvoudiger dan ooit. Minder werk en een hogere opbrengst. Iedereen binnen de vereniging kan simpel en snel loten verkopen en zo geld ophalen voor de club. Jaarlijks halen verenigingen met de actie tussen de € 1.000,- en € 30.000,- op. 80% gaat direct naar de club en deelname is gratis.


 Volg het webinar

Benieuwd hoe de Grote Clubactie werkt en hoe jouw vereniging extra inkomsten kan realiseren? Schrijf je dan nu in voor het gratis webinar van de Grote Clubactie op donderdag 18 maart of maandag 22 maart van 19.30 tot 20.00 uur via de link: clubactie.nl/webinargca of kijk op clubactie.nl en vraag de informatiebrochure voor jouw vereniging aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws gisteren
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00