Ook op de Prins Claus wordt de draad na zes weken weer enthousiast opgepakt. Foto: Nicole van Nunen
Ook op de Prins Claus wordt de draad na zes weken weer enthousiast opgepakt. Foto: Nicole van Nunen Foto: Nicole van Nunen

Echt bij elkaar zijn maakt de school; ook op de Prins Claus

Algemeen 73 keer gelezen

Op de openbare basisschool Prins Claus in Linschoten zijn leerlingen, leerkrachten en ouders blij dat de school weer open is, al werd het een dag later vanwege het winterweer. In een groep leren, leven en lachen! Hoewel er niets gaat boven fysiek onderwijs, hebben de leerlingen de afgelopen tijd online zeker veel geleerd.

LINSCHOTEN - “We zien dat onze leerlingen zoveel vaardiger zijn met het online werken”, legt schooldirecteur Joanneke Blommenstijn uit. “Waar we in de eerste periode nog druk waren met hoe in te loggen, kan iedereen dat nu: inloggen, opdrachten delen, deelnemen in kleine groepjes, chatten enz. Het onderwijs is gewoon doorgegaan. Naast de kernvakken hebben de leerlingen ook opdrachten uitgevoerd waarbij het gaat om plannen, creëren, samenwerken, initiatief nemen en presenteren, allemaal waardevolle vaardigheden.”

In de ‘meet’

De opmerking van een leerling aan de onderwijzer ‘Ha meester, ik heb een nieuwe challenge afgerond en in mijn portfolio geplaatst’ is nu heel normaal. Een voorbeeld van zo’n challenge is: Leer in 5 talen Ik hou van jou of maak een zo groot mogelijk kaartenhuis. Ha kinderen, vandaag starten we allemaal in de meet, daarna wil ik graag in kleine groepjes extra instructie geven’ is het nieuwe online schooljargon.

Bezoekjes

“Het onderwijs heeft veel geleerd tijdens de lockdown”, stelt Blommenstijn vast. “Niet alles kan online. Daarom hebben we waar nodig leerlingen op school begeleid. Zo hebben alle kinderen zoveel mogelijk gelijke kansen gehad om zich verder te ontwikkelen. Om de relatie met onze kleuters te onderhouden hebben we, bij hen thuis buiten op hun stoep, een bezoekje gebracht. We waren enorm blij dat de scholen op maandag weer zouden openen. Na bijna zes weken thuis moest die eerste schooldag opnieuw nog een dag worden uitgesteld vanwege bizar winterweer.

Aanpassingen

Op school zijn opnieuw de nodige aanpassingen gedaan. Zo mogen de kinderen alleen in hun eigen groep en met hun eigen leerkracht in het gebouw zijn. Er wordt ook veel aandacht besteed om samen met de leerlingen extra de handen te wassen. De collega’s onderling blijven op veilige afstand van elkaar. Niettemin heeft iedereen de draad weer enthousiast opgepakt om te kunnen zorgen dat leerlingen samen met de leerkrachten en ouders weer in het gewone ritme komen.

‘’We hebben ervaren hoe belangrijk het voor kinderen is om op school te zijn. Dat fysiek bij elkaar zijn pas echt een school maakt. Dat je bij een groep hoort en je je met elkaar verbonden voelt. We zien natuurlijk ook hoe zwaar de afgelopen tijd is geweest voor ouders. Thuiswerken en ondertussen je kinderen helpen met hun schooltaken… Namens het hele team willen we hen bedanken voor de fijne samenwerking!”

Weer in een groep leren, leven en lachen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50