In het verbouwde pand zelfs een sporthal. V.l.n.r. Anne van Dijk, Danny Muijs en Maarten Snel. Foto: Margreet Nagtegaal
In het verbouwde pand zelfs een sporthal. V.l.n.r. Anne van Dijk, Danny Muijs en Maarten Snel. Foto: Margreet Nagtegaal Foto: Margreet Nagtegaal

Een droomgebouw voor YellowBellies

Algemeen 362 keer gelezen

‘Bewegen is fantastisch’ staat op de website van Yellowbellies te lezen. Het is niet voor niets dat de Buitenspeelse Kinderopvang YellowBellies op het voetbalterrein hun kinderopvang hebben gevestigd. Met straks een prachtig nieuw gebouw.

Oudewater - De realisatie en ontwikkeling van een grote verbouwing in het oude pand van OVS had best wat voeten in aarde. Het plan werd gaandeweg steeds mooier. Danny Muijs vertelt enthousiast. “We hadden veel ideeën en droomscenario’s over ons nieuwe pand. Toen bleek dat het toch al veel geld ging kosten zeiden we tegen elkaar, dan maar helemaal zoals we het echt willen!” Er is overal goed en veel over nagedacht. Een prachtige entree aan de kinderopvangkant, links vanaf de dijk, met een frontoffice geven toegang tot de peutergroepen en de nieuwe baby-dreumesgroepen. Alles is erg open en ruim opgezet. Bij het BSO-gedeelte zijn er boven een aantal werkplekken gerealiseerd met een glazen wand waardoor je op de benedenverdieping kunt kijken. “We willen contact houden met de groepen en kunnen zien wat er gebeurt.” In het midden van het pand een grote open keuken die door alle groepen gebruikt kan worden. “Aan de kinderen willen we ook een basis meegeven van gezonde voeding. Met kookvideootjes willen we samen met de kinderen, het hele gezin stimuleren tot gezonde voeding.”
Aan de rechterkant van het gebouw is de ingang naar de BSO. Ook daar alles fleurig en ruim. Aan die kant van het gebouw komt een grote natuurlijke speeltuin. “Met een natuurlijke look, met wilgentenen, gras, onder meer een Teletubbie-heuvel en een nestschommel. Er komt zelfs een mogelijkheid dat de baby’s en dreumesen buiten kunnen slapen.” Mooie ideeën, waar ouders natuurlijk wel eerst toestemming voor moeten geven. Er is zo’n drie meter aan de achterkant aangebouwd en een bovenverdieping gekomen voor de werkplekken. Er moet nog wel wat gebeuren voor de officiële opening op 6 april. Maar volgens Danny gaat dat zeker lukken.

In 2011 startten Mark van Bentum en Danny Muijs met de kinderopvang YellowBellies in het gebouw van OVS. Het is hun passie om kinderen op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met een gezonde leefstijl en ze tevreden naar huis te zien gaan. Bij die passie wordt momenteel ook een droomgebouw gerealiseerd. Het pand van OVS is door hen aangekocht en begin april kunnen er vier groepen terecht in het nieuwe kinderdagverblijf, en is er een prachtige BSO-ruimte inclusief sporthal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10