Nieuwe aanhoudingen criminele bende rond o.m. drugslab Montfoort

Algemeen 36 keer gelezen

Montfoort / Driebergen - In een lopend synthetisch drugsonderzoek heeft de politie op 16 locaties in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland doorzoekingen gehouden en zes nieuwe aanhoudingen verricht. De verdachten zijn ook te linken aan de criminele organisatie die het inmiddels opgerolde crystal meth lab had ingegraven in Montfoort.

De aangehouden verdachten zijn volgens het Openbaar Ministerie in verband te brengen met de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor het op 6 augustus 2020 aangetroffen ingegraven drugslab in Montfoort. Dit betrof een professioneel gebouwd, in werking zijnde crystal meth lab. Het lab was gebouwd in zes geschakelde zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei. De eigenaar van het terrein op Achthoven Oost waar het drugslab stond en een laborant zitten nog steeds vast. Onderzoek wees uit dat deze laborant ook kan worden gelinkt aan een lab in Harmelen in 2019.

Tijdens de actiedag werkten de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket samen met de politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Holland en Gelderland. Er zijn honden ingezet die zijn gespecialiseerd in het opsporen van geld en verdovende middelen.

Elf van de doorzochte panden zijn woningen. Daarnaast doorzocht de politie onder meer twee garages, twee loodsen en een bedrijf. In Wervershoof werd een keukenlab aangetroffen voor het produceren van crystal meth. Hier werd ook een hoeveel crystal meth gevonden. In Enkhuizen werd geen lab aangetroffen maar wel enkele kilo’s crystal meth. In Bovenkarspel zijn grondstoffen aangetroffen voor de productie van synthetische drugs en in een bedrijfspand in Broek op Langedijk werden ketels aangetroffen die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs.

In Hattem trof de politie in een loods 2,8 miljoen sigaretten aan. Vermoedelijk illegaal geïmporteerd om te ontkomen aan 640.000 euro aan accijns. De Belastingdienst is over deze vondst geïnformeerd en onderzoekt deze zaak verder.

Naast de behoorlijke hoeveelheden drugs en sigaretten zijn ook zeven - dure - auto’s in beslag genomen, een behoorlijke som contant geld en enkele dure horloges.

Wordt vervolgd

Informatie uit door politie en justitie bemachtigde en ontsleutelde EncroChat-berichten tussen verdachten, is zeer waardevol gebleken bij het achterhalen van productielocaties, voorraden-stashes en betrokken verdachten. Het onderzoek wordt vervolgd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09