De 13-jarige Dominique van Dalsen is opgenomen in het Nederlandse Talentenplan en heeft de NOC NSF* status, zodat zij, na akkoord van de bondscoach, mee kon doen in Frankrijk. Ingezonden foto
De 13-jarige Dominique van Dalsen is opgenomen in het Nederlandse Talentenplan en heeft de NOC NSF* status, zodat zij, na akkoord van de bondscoach, mee kon doen in Frankrijk. Ingezonden foto Foto:

Mooi internationaal debuut voor Dominique (13)

Algemeen 141 keer gelezen

Ondanks Covid-19 ging de internationale dressuurwedstrijd in Le Mans toch door voor de topsport. De 13-jarige Dominique van Dalsen uit Linschoten is opgenomen in het Nederlandse Talentenplan en heeft hierdoor de NOC NSF* status, zodat zij, na akkoord van de bondscoach, mee kon doen.

Linschoten - De omstandigheden in Frankrijk waren verre van optimaal door kou en sneeuw. Ook ontbrak het nodige wedstrijdritme door corona. Desalniettemin heeft de familie Van Dalsen deze kans aangegrepen. Dominique komt met haar pony Westerhuis Ferguson uit in de Children klasse, voor kinderen tussen 12 en 14 jaar.

De eerste dag speelden de zenuwen parten en was er veel spanning bij de pony door de entourage en schuivende sneeuw op het dak van de wedstrijdhal. Dit drukte helaas de score in de Preliminairy B proef: een derde plek met 64%. De tweede dag werd ‘s morgens vroeg nog even extra gereden om de spanning bij de pony weg te nemen. De Landenproef, favoriet bij de combinatie, leverde een mooie 2e plaats met 67,972%. Deze stijgende lijn leverde op de derde dag tijdens de individuele proef een prachtige 1e plaats op met 68,727%, zodat het Wilhelmus klonk voor Dominique én Ferguson.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46