<p>Stemmen vanuit je auto: de Lopikse gemeentewerf aan de M.A. Reinaldaweg wordt maandag 15 maart en dinsdag 16 maart ingericht als drive-through-stemstraat. &nbsp;&nbsp;</p>

Stemmen vanuit je auto: de Lopikse gemeentewerf aan de M.A. Reinaldaweg wordt maandag 15 maart en dinsdag 16 maart ingericht als drive-through-stemstraat.   

(Foto: gemeente Lopik)

Drive-through stemmen kan in stemstraat Lopik

  •   keer gelezen

Lopik -  Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Vanwege corona zijn er extra mogelijkheden om te stemmen. 


Zo kan in de gemeente Lopik op maandag 15 en dinsdag 16 maart vervroegd worden gestemd in het drive-through-stembureau op de gemeentewerf aan de M.A. Reinaldaweg en in de dorpshuizen in Benschop en Lopik-dorp. In het drive-through-stembureau op de gemeentewerf kunnen kiezers vanuit hun auto een stem uitbrengen – makkelijk, snel en vooral coronaproof.
Ook kiezers uit andere gemeenten kunnen hiervan gebruikmaken. Wel moeten zij hiervoor een kiezerspas aanvragen. Met deze kiezerspas kan in heel Nederland op elk stembureau worden gestemd. Een kiezerspas aanvragen kan tot uiterlijk vrijdag 12 maart, 17.00 uur bij de gemeente waar de aanvrager als kiezer staat geregistreerd.

De stemstraat is overigens geen oplossing voor mensen die besmet zijn met het coronavirus. Mensen met klachten wordt gevraagd om thuis te blijven. Zij kunnen wel gebruikmaken van verruimde mogelijkheden voor een volmacht.

Het drive-through-stembureau is op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend van 07.30 tot 18.30 uur. Het adres is M.A. Reinaldaweg 19-21 in Lopik. Op beide dagen is het ook mogelijk om vervroegd te stemmen in Dorpshuis XXL in Benschop en Dorpshuis De Schouw in Lopik-dorp. Beide zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten