Afbeelding

Energiecadeautje

Algemeen 137 keer gelezen

Landelijk hebben veel gemeenten subsidie aangevraagd voor energiebesparende maatregelen voor eigenaren van koopwoningen. Ook IJsselstein doet mee aan deze Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Volgend jaar is er een landelijke vervolgsubsidie zodat ook huurwoningen kunnen meedoen. En er is genoeg vraag naar. 

Vanuit KNIJ hebben we ook ons steentje bijgedragen aan de uitvoering van het project. Diverse vrijwillige energieambassadeurs hebben gratis ledlampen uitgedeeld en via de kranten is bekendheid gegeven aan de mogelijkheid om een gratis ledlamp of radiatorfolie aan te vragen.

Veel enthousiaste reacties en leuke verhalen

De energieambassadeurs komen met leuke verhalen terug; inwoners zijn verbaasd dat het écht gratis is. En er komen positieve gesprekken uit voort - omdat de gever een bekende buurvrouw, kennis of buurtgenoot is - en nieuwsgierigheid naar meer mogelijkheden. En er is meer dan deze producten. In de begeleidende brief staat informatie voor wie meer wil weten over energiebesparing, zoals het goed waterzijdig inregelen van de cv of gratis advies van het energieloket. Kijk maar eens op KNIJ.nl/actueel wat er allemaal mogelijk is. Het is leuk te merken hoe het sneeuwbaleffect werkt. Diverse politieke partijen doen ook mee; GroenLinks knalt met 150 ledlampen, de PvdA met 50 ledlampen en D66 promoot de aanmelding via social media. Voor woningeigenaren die de berichtgeving over de actie gemist hebben en alsnog een gratis energiebesparend product zouden willen ontvangen, hebben we nog een gelegenheid kunnen creëren. Bij natuurvoedingswinkel Biomonkie in de Doelenstraat is het mogelijk nog tot eind maart gratis radiatorfolie te ontvangen. Bespaart ook weer energie. En ja: het is écht gratis.


Ivon Vrolijk
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


de duurzaamste column

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10