<p>Gebouw aan de Bleek 1 in Woerden, binnenkort vaccinatielocatie.</p>

Gebouw aan de Bleek 1 in Woerden, binnenkort vaccinatielocatie.

(Foto: Alex de Kuijper)

Woerden krijgt vaccinatielocatie: ‘Voormalig hoofdkantoor Campina beste optie’

  •   keer gelezen

Woerden - Als alles loopt volgens de planning opent GGD regio Utrecht (GGDrU) begin april een vaccinatielocatie aan de Bleek 1 in Woerden. Al enige tijd is GGDrU met de gemeente in gesprek over een geschikte locatie. Diverse mogelijkheden zijn besproken en onderzocht. Het pand aan de Bleek nr. 1, het voormalige hoofdkantoor van Campina in Woerden, blijkt de beste optie en voldoet aan de landelijke richtlijnen van het ministerie van VWS. 


Een locatie moet voldoen aan een aantal landelijke richtlijnen. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, uitgevoerd kan worden. Daarnaast is het van belang dat de locatie ‘COVID-19-proof’ is, voor langere periode beschikbaar en goed te bereiken is.

De locatie
Het betreft een gedeeltelijk leegstaand kantoorgebouw. Om de locatie volledig geschikt te maken zijn enige aanpassingen nodig. GGDrU verwacht dat deze vaccinatielocatie begin april operationeel kan zijn. Of dan ook gestart kan worden met het vaccineren zelf, is afhankelijk van de vaccin-leveringen.

Waarom wordt deze vaccinatielocatie ingericht? 
De GGD-en in Nederland zijn door het kabinet gevraagd bepaalde doelgroepen in Nederland te vaccineren. Om het virus uit te bannen, is het belangrijk dat alle inwoners gevaccineerd kunnen worden. Daarvoor is het noodzakelijk om vaccinatielocaties te openen. Inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen, komen op afspraak voor een vaccinatie.

Dichtbij inwoners
Uitgangspunt is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners aan te bieden. GGDrU en de gemeente zijn blij dat er nu ook in de regio Utrecht West een vaccinatielocatie komt. Dit draagt bij aan een betere spreiding van vaccinatielocaties in de provincie Utrecht en verkort voor velen de reistijd naar de dichtstbijzijnde locatie waar zij gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19.

Wethouder Arjan Noorthoek: “Het was een intensieve zoektocht. Het bleek niet zo eenvoudig te zijn om een locatie te vinden, die voldoet aan de eisen én beschikbaar is. Ik kijk terug op een prettige samenwerking met de GGDrU. En ben vooral erg blij dat inwoners binnenkort in onze eigen gemeente terecht kunnen voor hun vaccinatie.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten