Ferm Werk opent een eigen Jobcenter: ‘Wij helpen je op weg’

Algemeen 39 keer gelezen

Wil je graag een baan maar is het nog niet gelukt er een te vinden? Ferm Werk wil je verder op weg helpen. In de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk zoekt Ferm Werk naar de beste match tussen werkgevers en werkzoekenden die een beroep doen op de participatiewet. Vorige week maandag heeft Ferm Werk een eigen Jobcenter geopend.

Woerden / Montfoort / Oudewater - Het doel van Ferm Werk is zoveel mogelijk mensen uit haar doelgroep aan een baan helpen in de regio. Daarbij gaat het niet om kort en snel succes, maar om inzetten op een langdurige arbeidsrelatie. Het vinden van - passend - werk is immers niet voor iedereen even makkelijk, zeker niet voor mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een speciaal oog voor deze groep mensen is Ferm Werk een eigen Jobcenter gestart.

Cliënten van Ferm Werk nemen twee keer per week deel aan een bijeenkomst die geleid wordt door een trainer, totdat ze betaald werk hebben gevonden. De accountmanagers en consulenten van Ferm Werk worden nauw betrokken bij het hele proces om zo de kans op passend werk voor alle deelnemers maximaal te benutten. De deelnemers leren onder andere zichzelf te presenteren en een goed cv opstellen.
Ook bedrijven uit de regio spelen een belangrijke rol. Zo kunnen deze bedrijven hun vacatures aanmelden bij het Jobcenter, zodat deelnemers direct met hun opgedane kennis aan de slag kunnen met solliciteren.

Mens en werk

Ferm Werk heeft als doelstelling om mens en werk samen te brengen vanuit een maatschappelijk perspectief, de zogeheten participatie, maar dat kan alleen als de match bedrijfseconomisch succesvol is. Met de opening van het Jobcenter wordt werkzoekenden een extra impuls geboden om, met de juiste begeleiding, hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten. Het Jobcenter heeft een verplicht karakter. Alleen voor niet-uitkeringsgerechtigden is de deelname vrijblijvend. ‘’Kortom: training, kennis en advies komt van Ferm Werk, deelname en inzet komt van de cliënten.’’
Ferm Werk ging in 2014 van start en is een fusie tussen de sociale diensten van de vier betrokken gemeenten én de toenmalige Sluis Groep, het sociale werkvoorzieningsschap.

Meer informatie

Het Jobcenter wordt gehouden op maandag en donderdag van 09.30 tot 11.00 uur. Waar: Ferm Werk, Carrosserieweg 1 in Woerden, Trainingslokaal 2. Informatie op:

www.fermwerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 3 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 13 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws gisteren
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13