<p>Foto&nbsp; werk in uitvoering ter illustratie</p>

Foto  werk in uitvoering ter illustratie

(Foto: Hans van Oosterhoudt)

Trillende klinkers door asfalt vervangen in proefsleuven N228

  •   keer gelezen

Menigeen dacht even aan snelheidsremmende drempels in de provinciale weg N228 tussen Montfoort en De Meern, zeker vanwege de bijbehorende bebording ‘50 kilometer’, maar het ging om tijdelijke klinkerbestratingen in proefsleuven. De klinkers zijn afgelopen week vervangen door asfalt, want ze veroorzaakten trillingsoverlast.


Montfoort - De zes proefsleuven zijn eind januari gegraven als voorbereiding op het groot onderhoud van de N228 dat de provincie in de zomer laat uitvoeren. De sleuven zijn in eerste instantie dichtgemaakt en voorzien van tijdelijke klinkerbestrating. Omdat er klachten binnenkwamen over trillingen ter hoogte van de sleuven, heeft de provincie waarschuwingsborden geplaatst om ervoor te zorgen dat het verkeer langzamer gaat rijden. Het was vooral het zware verkeer dat de trillingen veroorzaakte. Aansluitend heeft de provincie besloten om de klinkersbestrating te vervangen door asfalt om de trillingen tegen te gaan.
De proefsleuven in de N228 zijn aangelegd om inzicht te krijgen in de technische opbouw van de weg en de onderliggende fundering. Door deze extra informatie kan de provincie beter bepalen welke onderhoudsmaatregelen in de zomer noodzakelijk zijn om de weg en fundering voor de komende jaren goed te laten functioneren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten