Afdeling ‘Met je hart’ in IJsselstein in oprichting

  •   keer gelezen

Stichting ‘Met je hart’ zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar in verbinding te brengen en waardevolle, maandelijkse ontmoetingen te organiseren, normaliter in de horeca. Een IJsselsteinse afdeling is in oprichting.


IJsselstein - ‘Met je hart’ heeft inmiddels door het hele land stamtafels waar iedere maand een vast clubje ouderen samen met twee vrijwilligers van de stichting komt eten. Tijdens de lockdown zijn er overigens alternatieve activiteiten. Omdat de ouderen elkaar regelmatig zien ontstaat er echt contact en nieuwe vriendschappen. Op den duur zien de ouderen elkaar vaak ook tussendoor, los van deze ontmoetingen. Voor een restaurant heeft dit ook een toegevoegde waarde. Deze groep komt namelijk op de rustige tijdstippen eten, vanaf 17.00 uur in de middag.
In de gemeenten waar de stichting actief is, regelt een kernteam van vrijwilligers alles met zorgpartners die namen van ouderen aandragen, zij zoeken vrijwilligers om de ouderen op te halen en terug te brengen en maken afspraken met horeca en bedrijfsleven.

Voor een nieuw team in IJsselstein zoekt initiatiefneemster Ilse Bos vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden. Neem contact op voor een - vrijblijvende - online informatie-sessie via tel. 06-46040768 of via ilse.bos@caiway.net. Zie ook: www.metjehart.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten