<p>Paul de Jonge en Henk van Bezuijen van D66 bij de D66-bakfiets aan de Korte Linschoten Oostzijde met zonnebloemzaden in plaats van warme chocomel.</p>

Paul de Jonge en Henk van Bezuijen van D66 bij de D66-bakfiets aan de Korte Linschoten Oostzijde met zonnebloemzaden in plaats van warme chocomel.

(Foto: Paul van den Dungen)

42.500 zonnebloemzaden om uit de delen

  •   keer gelezen

Montfoort / LinschotenDe traditionele warme chocolademelk die de leden van de plaatselijke afdeling van D66 een aantal dagen voor de verkiezingen aan passanten uitdeelt, moet dit jaar noodgedwongen achterwege blijven. Als alternatief krijgen 4000 huishoudens in Montfoort en Linschoten een zakje met zonnebloempitten in de brievenbus. 


De 2 kilo zaden bevatten 42.500 pitten en die werden per 10 in zakjes verpakt. De overgebleven zakjes liggen ook in de witte D66 bakfiets die op de Korte Linschoten Oostzijde staat. Voorbijgangers kunnen die zakjes gratis meenemen. Voorzitter Paul de Jonge: “Dat levert altijd wel een aardig gesprek op met vaak evenzo aardige en spontane reacties.” Op 1 september zal een landelijk politicus bekend maken wie de hoogste zonnebloem in Montfoort/Linschoten heeft gekweekt. De winnaar krijgt een gratis lunch met een D66 Kamerlid in het restaurant van de Tweede Kamer. Nu maar kijken of Montfoort en Linschoten hiermee ook de mooiste zonnebloemstad en - dorp van Nederland gaan worden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten