<p>De locatie van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan in Montfoort, waar volgens planning begin 2022 de bouw start van het nieuwe scholencomplex. In 2023 moet het open gaan.</p>

De locatie van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan in Montfoort, waar volgens planning begin 2022 de bouw start van het nieuwe scholencomplex. In 2023 moet het open gaan.

(Foto: Google Streetview)

Gemeente Montfoort: ‘Nieuw scholencomplex open in 2023’

  •   keer gelezen

Montfoort - Het veelbesproken nieuwe scholencomplex op de locatie van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan kan naar verwachting open in 2023, meldt de gemeente Montfoort in een huis aan huis verspreidde nieuwsbrief in de omliggende wijken.


De bouw zou begin 2022 kunnen beginnen, mits alle procedures, waaronder een nieuw bestemmingsplan zijn afgerond. Het nieuwe scholencomplex, ook wel kindcentrum genoemd, vervangt het verouderde scholencomplex aan de G. van Damstraat met de drie basisscholen Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan. Ook de kinderopvang van Kind & Co krijgt er een plek.
He scholencomplex is ingepland tussen tennisvereniging, hockeyvelden en appartementencomplex Parkzicht. Uit onderzoek maakt de gemeente op dat de locatie, met een aanpassing van het tennispark, optimaal kan worden benut, met inbegrip van de ontsluiting. Aan de Parklaan komt een parkeervoorziening voor het halen en brengen van de kinderen. Leerkrachten en andere schoolmedewerkers kunnen parkeren tussen tennisvelden en appartementencomplex met een ingang aan de Bovenkerkweg.
In overleg met de tennisvereniging gaat de gemeente nu de definitieve ligging van het perceel verder uitwerken. In samenwerking met scholen en kinderopvang wordt een partij geselecteerd om het scholencomplex vervolgens te ontwerpen en bouwen.

De gemeente garandeert verder dat het scholencomplex binnen alle normen kan worden gerealiseerd en dat een goed woon- en leefklimaat voor de directe omgeving in stand wordt gehouden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten