<p>De jury riep Tess unaniem tot winnaar. Een van de juryleden vergat zelfs even het juryformulier in te vullen toen zij aan het voorlezen was. Zo spannend was het. <span class="Fotocredit" cstyle="Fotocredit" style="color: rgb(0, 0, 0);">Ingezonden foto</span></p>

De jury riep Tess unaniem tot winnaar. Een van de juryleden vergat zelfs even het juryformulier in te vullen toen zij aan het voorlezen was. Zo spannend was het. Ingezonden foto

(Foto:)

IJsselsteinse Tess wint ook regionale voorleeswedstrijd

  •   keer gelezen

Tess Schuijl van basisschool De Minstreel heeft woensdag 10 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Ze was al een van de twee IJsselsteinse voorleeskampioenen.


IJsselstein - Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zes voorleeskampioenen mee uit de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Regiokampioen Tess gaat door naar de provinciale finale. Voor IJsselstein deed ook Finn van der Graaf mee.

De regiofinale werd online gehouden, maar wel met publiek. Elke kandidaat mocht een tiental fans uitnodigen om mee te kijken en luisteren. De jury bestond deze keer uit de IJsselsteinse wethouder Eveline Schell, communicatieadviseur Nadia Tan en leerkracht Anneke van der Kroef van SBO De Wenteltrap. Zij riepen Tess unaniem tot winnaar, maar de prestaties lagen dicht bij elkaar. Zij is nu door naar de provinciale finale op dinsdag 20 april.

Tess las voor uit ‘Het Ministerie van Oplossingen’ van Sanne Rooseboom. De emotie in het verhaal was goed te horen in haar stem. Als het spannend werd ging ze langzamer lezen, zodat de jury op het puntje van de stoel zat. Een van de juryleden vergat zelfs even het juryformulier in te vullen!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten