Jessica Chang Sing Pang is de Spekkoekkoningin die binnenkort haar winkel opent in de Peperstraat.
Jessica Chang Sing Pang is de Spekkoekkoningin die binnenkort haar winkel opent in de Peperstraat. Foto: Margreet Nagtegaal

Oudewater heeft een unieke spekkoekwinkel

Algemeen 1.455 keer gelezen

Het maken van een spekkoek is veel werk. De nieuwe eigenaar van de Spekkoekwinkel bakte ze al vaak en gaf ze dan weg. Maar nu verkoopt ze met veel succes haar spekkoeken. Een bijzondere nieuwe winkel in het centrum van Oudewater.

Oudewater - Tijdens het interview zitten we nog in de rommel. Geen spekkoek te zien of te proeven. Maar het enthousiasme van ‘Spekkoekkoningin’ Jessica Chang Sing Pang is aanstekelijk. Ze is geboren en getogen in Alphen aan de Rijn. Ze is half Chinees en half Hollands. Ze houdt van lekker koken en bakken en kan moeilijk stilzitten, zegt ze zelf. Tijdens de eerste lockdown vorig jaar begon het balletje te rollen. Nadat haar zoontje voor zijn verjaardag een spekkoek wilde als traktatie merkte ze dat haar spekkoeken letterlijk goed in de smaak vielen. “Verkoop ze dan!”, zeiden mensen tegen haar. En zo begon haar spekkoeken-avontuur. 

Via de website, die haar vriend maakte, verkocht het meteen heel goed. Zelfs restaurants wilden de heerlijke spekkoeken op hun menu. “Het was een groot succes!” Ze maakt allerlei smaken en probeert steeds weer wat nieuws uit. Witte chocola-framboos, hazelnoot-karamel, ananas-kokos; het is een kleine greep uit het uitgebreide assortiment. Eerst gebeurde alles in haar eigen keuken. Maar dat lukte door het grote succes niet meer. Nadat ze een poosje in een restaurant in Boskoop haar spekkoeken kon maken, strijkt ze nu in Oudewater neer. Daar gaat ze volop aan de slag met het intensieve bakken van haar spekkoeken. “Het is veel werk, en als ik aan het bakken ben kan ik geen klanten helpen. Sommige dagen ben ik wel open, anderen niet. Bestellen kan altijd via de website of telefonisch. Dan zorg ik dat het heerlijk vers klaar staat.” 

Jessica denkt al na over speciale Oudewaterse spekkoeken, iets met een heks of zo. Een leuke bijkomstigheid is dat haar vriend Doderer van zijn achternaam heet en zelfs familie is van Joop Doderer. De link met Oudewater is er dus al. Straks zal het in het centrum regelmatig heerlijk ruiken. Dan weet je dat de spekkoekkoningin weer aan het bakken is.

Jessica Chang Sing Pang (49) noemt zichzelf ‘De Spekkoekkoningin’. Zaterdag 20 maart opent ze een spekkoekwinkel in een pand aan de Peperstraat 14. Via de webshop ‘De Spekkoekkoningin’ heeft ze een grote klantenkring opgebouwd inclusief diverse restaurants. Op zaterdag en woensdag is de winkel geopend van 10.00 tot 16.00. De speciale spekkoeken, van 14 lagen, worden door haar zelf gebakken in de winkel. Bestellen, wel tijdig, kan via de webshop en telefonisch 06-23961336.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12