Foto:

Groene baan

  •   keer gelezen

Elke dag de wereld een beetje groener maken; hoe leuk is het als dat je werk is! Onlangs heb ik een presentatie mogen geven, in samenwerking met Duurzame Week voor de gemeente Utrecht, over de voordelen van een groendak ofwel een sedumdak. Hoe leg je het aan? Hoe moet je het onderhouden? En hoeveel weegt zo’n dak dan? Er is enorm veel interesse in groene daken. Zo was de website van het subsidieloket van de gemeente Amersfoort onlangs zelfs overbelast! Het is erg leuk om erover te vertellen en ik ben heel dankbaar dat ik dit werk mag doen.


Wat is de milieu-kosten-indicator van een mobiel?

En wat voor werk doe jij? Kun jij op je eigen manier invulling geven aan duurzaamheid op je werk? Drink je koffie en thee uit een glas in plaats van een kartonnen of plastic beker? Worden de suikerklontjes fairtrade ingekocht? Kun je een (elektrische) fiets leasen? Misschien gaat het nog verder en wordt er een levenscyclusanalyse van producten gemaakt. Dit is een methode om de impact van producten op het milieu te berekenen. Hier komt een milieu-kosten-indicator (MKI) uit; een waarde waarmee de duurzaamheid van een product kan worden aangetoond. Deze waarde toont de prijs die je zou moeten betalen om de kosten van de negatieve milieu-invloeden van de productie te compenseren.
Op mijn werk zijn we aan het kijken wat de MKI van een groen dak zou zijn. Wat zou de MKI zijn van een nieuwe iPhone, een nieuw paar enkellaarsjes of een kratje bier? Ik ben benieuwd. Genoeg om over na te denken in ieder geval.
Ik ga me weer opmaken voor de volgende presentatie: de webinar over sedumdaken van KNIJ met de gemeente IJsselstein op woensdag 24 maart om 19:30 uur. Kijk je ook mee? De link is te vinden op KNIJ.nl.Shannon Hoeflaken
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


de duurzaamste column

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten