<p>Ook bijzondere oude foto&#39;s van de Linschotense dorpsslagerij van Verweij zijn in de historische YouTube-presentatie opgenomen.&nbsp;</p>

Ook bijzondere oude foto's van de Linschotense dorpsslagerij van Verweij zijn in de historische YouTube-presentatie opgenomen. 

(Foto: archief)

YouTube-lezing over vroegere dorpsslagerij Linschoten

  •   keer gelezen

Over de historie van slagerij Verweij in Linschoten vertelt Teun Hoogendoorn Czn. tijdens een YouTube presentatie bij Vereniging Oud-Linschoten (VOL).


LINSCHOTEN - Door coronabeperkingen kunnen de gebruikelijke thema-ochtenden op de tweede zaterdag van de maand door de plaatselijke historische vereniging niet worden georganiseerd. Er werd een alternatief gevonden voor geïnteresseerden van de plaatselijke historie met gebruik van een livestream verbinding. De opnamen voor de presentatie werden gemaakt in het VOL-lokaal op de eerste verdieping in de Brede Vaart. Ze werden bijgewoond door het inmiddels al vele jaren gepensioneerde slagersechtpaar Verweij.
Tijdens de presentatie worden tevens bijzondere foto’s getoond.
Spreker Teun Hoogendoorn is zelf slager van beroep en is afkomstig uit een oud Linschotens koopmansgeslacht. Hij heeft veel respect voor hetgeen de dorpsslagerij van Verweij zelfs landelijk heeft gepresteerd. Voor Hoogendoorn meer dan voldoende reden om er een interessante lezing van te maken.

De presentatie is sinds zaterdagochtend 13 maart online te zien via de website van de Vereniging Oud-Linschoten: ww.oud-linschoten.nl/welkom. Op die website zijn ook de eerder uitgezonden presentaties terug te zien.

oud-linschoten

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten