Afbeelding
Aangeboden door duurzaamheidsvergelijker.nl

Spouwmuurisolatie nadelen – houd hier rekening mee

Algemeen 116 keer gelezen

Spouwmuurisolatie kent veel voordelen en zorgt voor een lager energieverbruik. Een voorbeeld is dat jouw woning warmer is tijdens de koude wintermaanden en daardoor hoeft jouw verwarming/kachel minder vaak aan. Daarnaast ben je geleidelijk ook duurzamer bezig. Al deze voordelen maken het zeer aantrekkelijk, echter is er bij ieder voordeel ook een nadeel.

Spouwmuurisolatie is niet geschikt voor ieder type woning en bij ongeschikte woningen die toch geïsoleerd worden, brengt dit enkel meer problemen met zich mee. Deze problemen brengen meer schade dan voordelen en na langere periodes wordt het moeilijker om die problemen op te lossen. Dit resulteert in een volledige renovatie en heel veel onnodige kosten, niet iets waar je aan denkt bij isolatie!

Nadelen van isolatie bij een ongeschikte woning

1. Minder frisse lucht en ventilatie

Wanneer je bij een ongeschikte woning de spouwmuren laat isoleren, ontstaan er verschillende problemen die kunnen oplopen tot hoge kosten. Een ongeschikte woning kan een bestaande woning zijn en het isoleren bij een bestaande woning kan zorgen voor slechte ventilatie. Hierdoor is er minder natuurlijk ventilatie in het huis en daardoor kan de warmte het huis niet meer verlaten. Dit zorgt voor nare geurtjes en minder frisse lucht.

Bij het isoleren van muren worden de toevoer van frisse lucht dichtgemaakt, daardoor komt er minder of geen frisse lucht naar binnen. Dit kan ook resulteren dat er meer woonvocht ontstaat in koude plekken in de woning zoals de muren, plafonds en beglazing.

Ventilatie is een belangrijk aspect van een schone en frisse woonomgeving. Daarom is het belangrijk om ventilatieproblemen te voorkomen voordat het schadelijk wordt voor de gezondheid.

2. Voegwerk

Wanneer je de muren isoleert zorg je voor meer warmtebehoud in het huis. Dit zorgt voor een koude buitenmuur. Dit is in veel gevallen geen probleem, mits jouw buitenmuur nog in goede conditie is. Wanneer dit niet het geval is, trekt de muur meer vocht en kan daarom schade aan jouw muren ontstaan door de isolatie.

Spouwmuurisolatie kan voordelig zijn in veel gevallen, maar het kan net zo nadelig zijn wanneer je niet goed let op de details en eigenschappen van jouw woning. Zo zie je dat spouwmuurisolatie nadelen belangrijk zijn en dat daar rekening mee gehouden moet worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46