Struinen en Vorsen krijgt subsidie voor Babbelende Insecten Boxen

  •   keer gelezen

Stichting Struinen en Vorsen krijgt 8.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht voor haar educatieproject Babbelende Insecten Box (BIB), bedoeld om de verwondering en de nieuwsgierigheid van kinderen voor de natuur in het Groene Hart te prikkelen


Lopikerwaard - De stichting, die zich inzet voor onder meer duurzaam plattelandstoerisme, wil tussen 2021 en 2023 natuurbeleving van kinderen stimuleren door het inrichten van acht Groene Belevingspunten met educatieve waarden nabij de stad, met een Babbelende Insecten Box. Zo vertellen vlinders, bijen, lieveheersbeestjes, hommels, de natuurlijke helpers van de boer, allemaal hun verhaal. Deze luisterverhalen zijn ter plaatse of online te beluisteren. De Groene Belevingspunten worden ingericht met eetnatuur, kruidentuintjes en insectenplekjes op tien locaties samen met kunstenaars, bewoners en kinderen.
Voor dit project wordt samengewerkt met onder meer de gemeenten Woerden, IJsselstein, Oudewater, Montfoort, Lopik, en met Stichtse Rijnlanden, - agrarische- natuurorganisaties en vijftig toeristische plattelandsondernemers.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht steunt dit kwartaal 43 projecten met in totaal 148.730 euro in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap en natuur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten