Tijdens de opening van Daan's Droomijs schept André Lammerse twee ijsjes voor buurmeisje Roos.   Foto: Paul van den Dungen
Tijdens de opening van Daan's Droomijs schept André Lammerse twee ijsjes voor buurmeisje Roos. Foto: Paul van den Dungen

Het is weer tijd voor een heerlijk ijsje

Algemeen 673 keer gelezen

Er staat nog een fris briesje en de zon heeft ook niet zoveel zin om zich te laten zien, maar toch heeft Daan’s Droomijs zaterdag de deuren van de ijssalon geopend. En niet zonder succes, want de liefhebbers staan soms in de rij.

Montfoort - In eerste instantie zou Daan’s Droomijs vorige week woensdag al zijn geopend, maar de beduidend mindere weersomstandigheden deden André Lammerse besluiten nog even te wachten. “Het is gebruikelijk dat ik altijd in de week van 15 maart weer open ga en ook dat is dit keer weer gelukt. Ik verkoop nu alleen nog ijs en geen andere artikelen zoals koeken en koffie. De mensen kunnen ook niet binnen hun ijsje opeten. De bankjes die normaal buiten voor de salon staan blijven nu nog binnen. Iedereen die hier komt houdt zich keurig aan de voorschriften van de 1,5 meter en niet meer dan vier personen tegelijk in de zaak. Ook is er een duidelijke scheiding aangebracht tussen het inkomende publiek en de mensen die de zaak weer verlaten.”
Een groot deel van de lockdown gaat aan de salon voorbij omdat die in de wintermaanden toch is gesloten. “Maar waar ik in de zomermaanden vaak verschillende beurzen bezoek, moet dat nu allemaal via livestreams en dat is toch wel heel wat anders dan de vernieuwingen in de sector met eigen ogen te kunnen zien en de ingrediënten zelf kunnen ruiken en proeven. Dat is digitaal niet mogelijk.” Maar dat heeft de ijsmaker niet bij de pakken doen neerzitten. Zijn creativiteit heeft daar niet onder geleden. Het ijsje van de week is dit keer de lemon cheesecake, maar natuurlijk zijn daar nog tal van andere smaken zoals tiramisu, stroopwafel, natuurlijk de pistache, chocolade, aardbei, stracciatella en het citroenijs. Afgeleverd in hoorntjes of bakjes en al dan niet met een flinke toef slagroom. Omdat de doorstroming wat langzamer gaat dan normaal ontstaat er op een gegeven moment toch een kleine rij op de Onder de Boompjes. Maar André schept rustig verder en heeft een engelengeduld wanneer kinderen hun keuze uit het grote aanbod niet zo snel kunnen maken.
André Lammerse maakt ook deel uit van De Dessertclub Nederland. Een in Apeldoorn gevestigd restaurant dat uitsluitend desserts serveert. Een concept dat Inmiddels in New York en Bali zich heeft bewezen en nu ook in Nederland is neergestreken. Ook hier gooit corona roet in het eten. Het restaurant is tijdelijk gesloten, maar er zijn intussen al Paasboxen te bestellen.
Daan’s Droomijs van André en zijn vrouw Daniëlle bestaat al sinds 2003. André: “Natuurlijk hopen wij op een seizoen met veel mooi weer en temperaturen die de behoefte aan echt ambachtelijk ijs doen toenemen. De ijssalon is met een variërend aanbod aan ijs, dagelijks geopend van 14.00 tot 20.00 uur, behalve op maandag. Het meeste ijs heeft een kleine verrassing qua structuur, omdat de ingrediënten die de smaak bepalen er ook echt inzitten. André zegt dat een echt lente-ijsje er niet is, maar met het openen van de salon is ook de lente echt begonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 18 uur geleden
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 20 uur geleden
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12
Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 16 apr, 15:43
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 16 apr, 15:33