<p>Astrid van Dijken vult de bakken in de vitrine bij met het door Chris en haar ambachtelijk gemaakte ijs. Ondertussen helpen haar medewerkers de klanten die buiten op hun beurt wachten.</p>

Astrid van Dijken vult de bakken in de vitrine bij met het door Chris en haar ambachtelijk gemaakte ijs. Ondertussen helpen haar medewerkers de klanten die buiten op hun beurt wachten.

(Foto: Lysette Verwegen)

De lente is begonnen: tijd voor de heerlijkste ijsjes

  •   keer gelezen

Met de lente is ook het ijsseizoen begonnen; geen ijs om op te schaatsen, maar ijs in allerlei smaken om heerlijk van te genieten, liefst op een lekker plekje in de zon.


IJSSELSTEIN - Het seizoen begon in Luigi’s IJssalon, tegenover molen De Windotter aan de Schuttersgracht, al op 27 februari. “Met het mooie weer besloten we eerder open te gaan”, vertelt Astrid van Dijken, samen met echtgenoot Chris eigenaar van Luigi’s in IJsselstein en Nieuwegein. “We vieren dit jaar het 15-jarig bestaan van Luigi’s, toen zijn ouders in Nieuwegein zijn gestart.” Chris begon 13 jaar geleden in IJsselstein en heel wat ijsliefhebbers weten Luigi te vinden. “Vooral in deze tijd, waarin wandelen populair is en een ijsje eten zo ongeveer een uitje is”, weet Astrid, terwijl ze een van de bakken in de vitrine bijvult. “We hebben zo’n 24 smaken, allemaal ambachtelijk en zelfgemaakt.” Het meest gevraagd: “Citroen- en stroopwafelijs.” Nieuw: “Unicorn; marshmallowsmaak met glittertopping en spekjes; erg populair bij de kinderen.” En voor de fijnproever: “Tompouce, die met Koningsdag natuurlijk oranje is.” Luigi’s is 7 dagen per week open van 12.00 tot 20.30 uur en met mooi zomerweer langer. Nooit een vrije dag? “We hebben zoveel plezier in wat we doen, dat geeft energie.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten