<p>Het Wilgenlabyrint van IJsselstein aan het water van de Nedereindse Plas vanuit de lucht gezien. &#39;&#39;Het was geweldig om opnames met een drone te kunnen maken.&#39;&#39;</p>

Het Wilgenlabyrint van IJsselstein aan het water van de Nedereindse Plas vanuit de lucht gezien. ''Het was geweldig om opnames met een drone te kunnen maken.''

(Foto: Alexandre Meijer)

Wilgenlabyrint van IJsselstein decor van videoclip Mattino

  •   keer gelezen

IJsselstein - Deze week lanceert de Utrechtse zanger Mattino de nieuwe videoclip bij zijn single ‘Ik weet het niet’. De clip is opgenomen in het Wilgenlabyrint van IJsselstein. 


Mattino was in 2003 zelf mede-initiatiefnemer van het labyrint van IJsselstein. Wilgenkunstenaar Jan van Schaik kwam met het ontwerp dat afstamt van een oude legende van de Pima indianen uit Arizona. Zij vlochten dit patroon in hun wilgentenen manden. Ruim 400 schoolkinderen hebben de wilgen van het labyrint in 2003 geplant. Duizenden knotwilgjes zijn intussen uitgegroeid tot een prachtig pad van 500 meter dat ieder jaar door tientallen vrijwilligers wordt gesnoeid. In 2005 kwam Earl Ray, een man van het Pima-volk, naar IJsselstein om het labyrint in te wijden. Het staat symbool voor het levenspad.

Mattino: “Deze symboliek sluit prachtig aan op mijn nummer ‘Ik weet het niet’. Je lijkt soms recht op je doel af te gaan, maar je weet het nooit zeker. In de clip zie je mij helemaal alleen een moeizame weg snoeien op mijn ‘levenspad’ totdat ik geholpen wordt door een club vrienden. Samen snoeien we binnen de kortste keren het hele labyrint en hebben we weer iets meer ‘zicht op het leven’. Het was geweldig om opnames met een drone te kunnen maken. Het labyrint van IJsselstein ligt prachtig aan het water van de Nedereindse Plas en ik raad iedereen aan er eens te gaan kijken”.

kunst & cultuur

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten