<p>Ook molen De Valk in Montfoort met zijn winkel vol ambachtelijk gemalen meel en meelmixen voor de thuisbakker doet mee.&nbsp;</p>

Ook molen De Valk in Montfoort met zijn winkel vol ambachtelijk gemalen meel en meelmixen voor de thuisbakker doet mee. 

(Foto: Facebook 'Fietsen voor m'n eten Lopikerwaard')

Lente: Op de fiets langs tal van lokale lekkernijen

  •   keer gelezen

Het begon in het Westland, maar inmiddels is het initiatief ‘Fietsen voor m’n eten’ uitgegroeid tot een landelijk platform. Ook de regio Lopikerwaard doet mee. Petra Schoo en Petra Scherrenberg uit IJsselstein en Marlies Remmert uit Oudewater namen het initiatief.


Lopikerwaard - Een heerlijke fietstocht door de groene Lopikerwaard en ondertussen je boodschappen doen bij boerderijen, kleine winkeliers en een toenemend aantal stalletjes langs de weg. Lekker, duurzaam en gezond. Het idee achter het initiatief is om per regio zoveel mogelijk adressen te verzamelen waar je (h)eerlijke streekproducten kunt kopen. Eten uit je eigen streek betekent minder plastic verpakkingen, minder verspilling èn je steunt de lokale ondernemer. Adressen vind je op de kaart op de website en Facebookpagina. “Maar er kan nog veel meer bij”, zegt initiatiefnemer Marlies. “Leuk als nog meer mensen lid worden van onze Facebookgroep Fietsen voor m’n eten Lopikerwaard.” Ook tips voor leuke adresjes en producten kun je daar delen.” Ondernemers in de regio kunnen zich eveneens aanmelden. Ga naar www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenlopikerwaard of www.fietsenvoormijneten.nl/regio/lopikerwaard.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten