<p>Vanaf nu gaat de Kledingbank verder als Het Kledinghuis.</p>

Vanaf nu gaat de Kledingbank verder als Het Kledinghuis.

(Foto: Paul van den Dungen)

Kledingbank is nu Het Kledinghuis

  •   keer gelezenSinds januari van dit jaar heeft de Kledingbank in het DoeMeeHuis van de SWOM een andere naam gekregen. Vanaf nu gaat deze verder als Het Kledinghuis. Wilt u voor uzelf of uw gezin gratis een nieuwe basisgarderobe aanschaffen, dan zijn er wel een paar voorwaarden om aan te voldoen.


Montfoort - Als mensen in een financiële situatie zitten waardoor zij (tijdelijk) niet of onvoldoende kleding kunnen aanschaffen is Het Kledinghuis vaak een redder in nood. Brigitte Bom en Kitty Kemp, medewerkers van het DoeMeeHuis weten alles te vertellen over deze extra dienstverlening. Zij zijn de laatste dagen met vrijwilligers bezig geweest om de herfst/wintercollectie op te ruimen en om te bouwen naar de lente/zomercollectie. Dat is een hele klus, maar iedere keer weer de moeite waard. Brigitte Bom: “Men moet wel woonachtig zijn in Montfoort of Linschoten en met moet een minimum inkomen hebben. Om gebruik te kunnen maken van Het Kledinghuis, moet men zich eerst inschrijven en daarvoor hebben ze in ieder geval de folder van Het Kledinghuis nodig. Die is aan te vragen bij het Sociaal Team van de SWOM, bij FermWerk, het Jeugdteam, Vluchtelingenwerk of bij schuldhulpverlening Plangroep. Verder moeten zij een bewijs overleggen dat zij een uitkering ontvangen van FermWerk of een bewijs van de schuldhulpverlening Plangroep, het Jeugdteam, Vluchtelingenwerk of de folder met een handtekening van een medewerker van het Sociaal Team SWOM. Daarnaast is ook een geldig legitimatiebewijs verplicht. Het is een hele opsomming maar men zal begrijpen dat hiervoor een aantal regels nodig zijn.” Eenmaal ingeschreven ontvangt men twee keer per jaar een kledingkaart waarmee voor zichzelf en de eventueel ingeschreven gezinsleden gratis kleding kan worden uitgezocht. Kitty Kemp: “In het Kledinghuis staan vrijwilligers en deelnemers van het DoeMeeHuis klaar om iedereen van het juiste advies te voorzien zodat men weer goed gekleed de deur uit gaat. Dit kan momenteel alleen op afspraak en natuurlijk wordt er voor de nodige privacy gezorgd.”

Kleding doneren

Als mensen kleding doneren dan moet dat goede, schone en herbruikbare kleding zijn. Kinderkleding v.a. 3 tot 7 jaar en grote damesmaten zijn erg welkom. Kleding en schoenen graag in een gesloten zak in de kar bij de ingang van het DoeMeeHuis. De openingstijden van het DoeMeeHuis zijn dinsdag tot 12.00 uur, donderdagmiddag tot 16.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur en zaterdag van 12 tot 15 uur. Zet zakken met kleding NIET buiten bij de deur als het DoeMeeHuis gesloten is! Het Kledinghuis is gevestigd in het SWOM DoeMeeHuis aan het Kasteelplein 7 in Montfoort. (Vroegere ingang van de bibliotheek). Vrijwilligers voor Het Kledinghuis zijn zeer welkom: bel 0348-727108 of kijk op website www.swomontfoort.nl.

Paul van den Dungen

Uw overtollige kleding is goed bruikbaar voor Het Kledinghuis

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten