<p>Marc van Dijk, voorzitter van de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (de NFDO), reikte de erkenning uit aan de beheerder van het dierenopvangcentrum, Karin Spies.</p>

Marc van Dijk, voorzitter van de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (de NFDO), reikte de erkenning uit aan de beheerder van het dierenopvangcentrum, Karin Spies.

(Foto: Rijpickerwaard)

NFDO-erkenning voor dierenasiel Rijpickerwaard

  •   keer gelezen

Dierenasiel Rijpickerwaard in IJsselstein heeft vandaag de erkenning van de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (NFDO) voor dierenopvangcentra gezelschapsdieren ontvangen.


IJSSELSTEIN - NFDO-voorzitter Marc van Dijk kwam persoonlijk de erkenning uitreiken aan beheerder Karin Spies. De NFDO-erkenning richt zich vooral op wettelijke eisen, zoals vakbekwaamheid, professionele omgang met dieren, huisvesting van dieren, optimale diergezondheid en financiële transparantie. De erkenning is een garantie aan klanten en overheden dat het dierenopvangcentrum heeft geïnvesteerd in deskundigheid, dierenwelzijn en deskundige voorlichting. De erkenning garandeert ook dat de organisatie financieel transparant is conform vergelijkbare eisen voor de ANBI-status. En daar is Karin Spies, namens de Stichting Rijpickerwaard blij mee: “We hebben met zijn allen hard gewerkt om de erkenning te bereiken en het bijbehorende bordje op te mogen hangen. We hebben de organisatie en administratie op orde. Heldere protocollen zijn de basis voor het dierenwelzijn, goede huisvesting en (veterinaire) verzorging.” En - natuurlijk - zijn personeel en vrijwilligers gepassioneerde dierenvrienden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten