<p>&quot;IJsselsteiners zijn trots op hun stad&quot;, zegt Angelique van Lierop van Uit in IJsselstein. Dus stem IJsselstein in de top van de mooiste vestingsteden van Nederland.</p>

"IJsselsteiners zijn trots op hun stad", zegt Angelique van Lierop van Uit in IJsselstein. Dus stem IJsselstein in de top van de mooiste vestingsteden van Nederland.

(Foto: Karin Doornbos)

De mooiste vestingstad van Nederland: stem!

  •   keer gelezen

De ANWB schreef onlangs een online verkiezing uit: De mooiste vestingstad van Nederland. Maar tot verbazing en verontwaardiging van velen ontbreekt IJsselstein in het rijtje van keuzemogelijkheden. Wat hebben Woerden en Oudewater wat IJsselstein niet heeft?


IJsselstein - “Onbegrijpelijk”, vindt Angelique van Lierop, coördinator van Uit in IJsselstein. Ze is niet de enige die verbaasd is dat IJsselstein in het rijtje ontbreekt. Nog maar vier jaar geleden werd IJsselstein bij een verkiezing van Hotel Info verkozen tot ‘Meest geliefde vestingstad van Nederland’. Er is toen massaal gestemd. “IJsselsteiners zijn trots op hun stad”, weet Angelique. Ze laat het er niet bij zitten en neemt contact op met de ANWB. Die laten weten ‘scherpe criteria te hanteren’, maar geven ook aan dat het iedereen vrij staat om een plaats toe te voegen. En er valt best iets te winnen: de top 5 wordt in de Kampioen gepubliceerd, de top 50 wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB. “Daar moeten we natuurlijk instaan, dat zou een enorme opsteker zijn voor het toerisme in onze prachtige stad”, aldus Angelique. “Allemaal even stemmen dus!” Ga naar het stemformulier: www.anwb.nl/forms/eropuit/mooiste-vestingstad-2021 en voeg IJsselstein aan de lijst toe.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten