De vlaggetjes op draaiorgel ‘Juffertje' wapperden in de wind op de vrolijke muziek, waarmee woonzorgcentrum De Lindewaard de mineurstemming verdreef. Foto: Janneke Severs-Hilgeman.
De vlaggetjes op draaiorgel ‘Juffertje' wapperden in de wind op de vrolijke muziek, waarmee woonzorgcentrum De Lindewaard de mineurstemming verdreef. Foto: Janneke Severs-Hilgeman.

Lindewaard opgevrolijkt met muzikaal feestje

Algemeen 202 keer gelezen

Nadat Woonzorgcentrum De Lindewaard door op corona positief geteste bewoners wekenlang in quarantaine was, werd op vrijdagmiddag de mineurstemming op een muzikale wijze verdreven.

LINSCHOTEN - De vlaggetjes op draaiorgel ‘Juffertje’ wapperden in de wind op de vrolijke muziek. Meisjes dansten spontaan in de straat en in De Lindewaard gebeurde er iets bijzonders. Bewoners schoven naar de open ramen, zodat herkenbare melodieën de kamers vulden. “Dat ik dit nog mag meemaken, een draaiorgel onder mijn kamerraam!”, was de reactie van een bedlegerige bewoner, die vanuit haar bed zwaaide. Met ‘We’ll meet again’ eindigde de muzikale invulling. Medewerkers, vaste en nieuwe vrijwilligers bakten per buurtkamer pannenkoeken.
De Lindewaard hanteert nog ‘strenge’ regels voor bezoekers en inzet van vrijwilligers. Ondanks de beperkingen, wordt hard gewerkt aan het welzijn om perspectief te bieden voor bewoners. Naast de huidige vrijwilligers, zoekt De Lindewaard flexibel inzetbare vrijwilligers die willen bijdragen aan projecten als koken, wandelen, het tuinproject en rolstoelwandelen. Ben jij de kers op de taart? Meld je aan via a.walraven@paletwelzijn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46