<p>Korenmolen De Windotter is &eacute;&eacute;n van de &#39;hotspots&#39; in de verhaallijn Hollandse Ambachten. Molenaar Maarten Dolman en zijn team verwerken dagelijks zo&#39;n 1000 kilo meel.&nbsp;</p>

Korenmolen De Windotter is één van de 'hotspots' in de verhaallijn Hollandse Ambachten. Molenaar Maarten Dolman en zijn team verwerken dagelijks zo'n 1000 kilo meel. 

(Foto: Karin Doornbos)

Windotter in verhaallijn Hollandse Ambachten

  •   keer gelezen

In de regio Utrecht vind je nog veel echte Hollandse ambachten. Een goede reden voor Visit Utrecht Region om de verhaallijn ‘Hollandse Ambachten’ in een nieuw jasje te steken. Ook IJsselstein -met onder andere molen de Windotter- is in deze verhaallijn opgenomen.


IJsselstein - De verhaallijn bestaat naast een website uit een infoboekje voorzien van prachtig beeldmateriaal met tips voor leuke (fiets)routes langs de vele ambachtelijke highlights in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld in Woerden de kunst van het kaasmaken afkijken, of in Leerdam de glasblazerij bezoeken. Korenmolen de Windotter is zelfs één van de ‘hotspots’ in de verhaallijn. De molen is vanwege de coronamaatregelen op dit moment gesloten voor publiek, maar de molenwinkel is wel een aantal dagen per week geopend. Ook Tante Cake en Zuccotto zijn in het overzicht opgenomen.        

Voor de jonge speurneus is er het educatieve paspoort met veel leuke puzzels en weetjes. De paspoorten en boekjes kun je afhalen bij de Windotter en bij Uit in IJsselstein in de bibliotheek, zodra deze weer geopend is. Bij Tante Cake en Zuccotto zijn alleen paspoorten verkrijgbaar. Meer weten? Kijk op: www.visitutrechtregion.com/nl/wat-te-doen/hollandse-ambachten

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten