<p>De overeenkomst getekend: vlnr. Erik Schoonderwoerd, Joyce Jacobs, Jamie de Jong, Jeroen Kenbeek en Don Janmaat.</p>

De overeenkomst getekend: vlnr. Erik Schoonderwoerd, Joyce Jacobs, Jamie de Jong, Jeroen Kenbeek en Don Janmaat.

(Foto: Margreet Nagtegaal)

Broeck Hotel en Grand Café nieuw én vertrouwd

  •   keer gelezen

Als je Broeck binnenkomt is het verrassend nieuw allemaal. Andere kleuren, andere sfeer en ander management. Wat fantastisch dat dit mooie hotel kon blijven.


Oudewater - De mannen van Broeck, Don Janmaat en Jamie de Jong, hebben er enorm veel zin in. Ze zijn blij dat ze voor deze klus benaderd zijn door de ondernemers die het voormalige Abrona- hotel veilig wilden stellen voor de toekomst. Don deed de Hotelschool en zat in de catering, maar Jamie studeerde marketing en communicatie en moest het roer in zijn carrière echt omgooien. Ze vullen elkaar prima aan. Binnen een half jaar tijd werd alles op poten gezet; de samenwerking, de verbouwing, de visie, en de planning om alles op tijd klaar te hebben. Samengevat: in juni werden de mannen benaderd, in september lag het businessplan er, 23 december kregen ze de sleutels en kon er verbouwd worden en momenteel wordt er proefgedraaid zodat medio april Broeck officieel open kan.
De visie is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Broeck aan het werk kunnen. Dat zijn niet alleen mensen met een beperking maar dat kunnen ook bijvoorbeeld vluchtelingen zijn. “Broeck wil graag een springplank zijn voor deze doelgroep, zodat ze wellicht doorgroeien naar een reguliere baan. Ook leerlingen van praktijkscholen zijn welkom voor stage.”
De nadruk ligt niet meer op zorg, maar op integratie van de medewerkers. Eind december kon gestart worden met de verbouwing. Veel van de inventaris werd vervangen, negen badkamers werden gerenoveerd, er werd geschilderd en nieuw tapijt gelegd. Er kwam een nieuwe bar in het Grand Café en de serre werd gerestyled. Binnen acht weken waren ze klaar om de eerste hotelgasten te ontvangen. “Die zijn enthousiast, ook al wordt een diner nu op de kamer geserveerd.” Tien medewerkers van voorheen hebben hun vertrouwde baantje terug. De Wulverhorst had een deel van hen binnen de zorg, in de Tuinzaal, een plek gegeven. Sommigen blijven daar omdat ze het daar erg fijn vinden. Zo is een mooie, blijvende samenwerking tot stand gekomen.

Broeck is het nieuwe Grand Café en hotel in het voormalig pand van Hotel Abrona. De doorstart is mogelijk geworden door aankoop van het pand door een groep Oudewaterse ondernemers. Stichting Broeck, Don Janmaat en Jamie de Jong, gaan samen met de zorgcomponent Stichting Zorg Oudewater, de Wulverhorst, het hotel runnen. De ondertekening van het contract door alle partijen betekent een verbinding van 10 jaar. Oudewater is blij en trots dat het hotel met zijn maatschappelijke functie is gebleven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten