Gezongen Mariavespers online door Schola Nicolaï

  •   keer gelezen

IJsselstein - Gezangen over Maria klinken in de online vespers uitgevoerd door de IJsselsteinse zanggroep Schola Nicolaï. De Nederlands gezongen vespers is te beluisteren via de website van de parochie van de H. Drie-eenheid.


In het jaargetijde lente viert het christendom de aankondiging van de geboorte van Christus. Op 25 maart, negen maanden voor Kerstmis, wordt zijn Moeder, Maria van Nazareth, zwanger. Deze bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis, dat de ‘Blijde Boodschap’ ofwel de ‘Annunciatie’ wordt genoemd, wordt als een feestdag gevierd in zowel de Westerse als de Oosterse kerken. Het thema van deze gezongen vespers is gekozen op basis van deze heuglijke gebeurtenis; als een blijde boodschap in de lijdenstijd waarin we momenteel verkeren.

Om de vespers te beluisteren, ga naar de 3eenheidparochie.nl startpagina en kijk onder ‘Meest recente publicaties’. Hier is de directe link: https://3eenheidparochie.nl/index.php/pa-werkvelden-wat-doen-we/pa-liturgie-vieren/8809-pa-gezongen-mariavespers-online

Voordat het virus ons de mogelijkheid ontnam om de vespers te zingen in de Basiliek van de H. Nicolaas te IJsselstein, deed de Schola Nicolaï dat vier keer per jaar op een zaterdagnamiddag. Van de psalmen en gezangen zijn in het verleden steeds geluidsopnamen gemaakt. Op basis daarvan, gecombineerd met recent ingesproken teksten, is het mogelijk geworden om de Nederlands gezongen vespers online steeds opnieuw te laten klinken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten